[KB7297] ACT- of ECP-fouten oplossen tijdens activering (thuisgebruikers)

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Probleem

Oplossing

Zakelijke gebruikers

Problemen met activeringsfouten oplossen

ESET-producten geven verschillende ACT-foutcodes weer (bijvoorbeeld ACT.0, ACT.5, ACT.7 of ACT.21, bekijk de volledige lijst met ACT-fouten) als de activering mislukt. Volg de onderstaande stappen om deze problemen op te lossen:

1. Verwijder eerder geïnstalleerde antivirussoftware volgens de door de leverancier goedgekeurde methode. Krijg hier tools om AV van derden te verwijderen.

2. Controleer of je internetverbinding actief is door naar de startpagina van ESET te gaan. Je moet een actieve internetverbinding hebben voordat je updates kunt downloaden.

3. Klik op Start en typ Opdrachtprompt.

4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

5. Typ de opdracht netsh winsock reset en druk op de Enter-toets van je toetsenbord. Start je computer opnieuw op en probeer hem te activeren.

Afbeelding 1-1
  1. Er kunnen fouten optreden wanneer de systeemtijd op uw computer verkeerd is ingesteld. Stel de systeemklok juist in om de fout op te lossen.

2. Navigeer naar C:\Windows\System32\drivers\etc en controleer of het hosts-bestand DNS-gifted entries bevat met betrekking tot het domein edf.eset.com.

Als er DNS-gifted entries zijn gevonden, verwijder deze dan uit het hosts-bestand met een tekstverwerker zoals Notepad of Notepad++. Hiervoor zijn Windows beheerrechten nodig.

Afbeelding 1-2

Raadpleeg het volledige schema van het activeringsoverzicht voor meer informatie en context over activeringsproblemen.

Als u uw probleem niet kunt oplossen na het uitvoeren van deze stappen (of het controleren van de activeringsfoutcodes en -berichten), stuur dan een e-mail naar ESET Technische Ondersteuning.

Foutcodes en berichten voor activering

Foutcode Beschrijving van het probleem en oplossen van problemen
ACT.0 Als u een van deze activeringsfouten met uw ESET Windows home-product ontvangt, stuur dan een e-mail naar ESET Technische Ondersteuning.
ACT.1 Activering was succesvol, maar er ging iets mis. Bepaal of u de laatste versie van uw ESET product heeft.
ACT.15 Als u uw product niet kunt activeren met een activeringssleutel, koppelt u een apparaat handmatig los van een ESET HOME-account en activeert u uw product opnieuw met een activeringssleutel.
ACT.17

Activering mislukt - abonnement geannuleerd

• Als u uw product onlangs hebt verlengd/uitgebreid/geüpgraded, zorg er dan voor dat u het activeert met de meest recente activeringssleutel die ESET u na aankoop heeft geleverd.
  • Uw abonnementsgegevens kunnen opnieuw zijn ingesteld om overmatig gebruik te voorkomen als gevolg van lekkende praktijken. Controleer het e-mailaccount dat tijdens de aankoop is geregistreerd en zoek naar communicatie namens ESET over dit scenario. Je kunt de nieuwe Activeringssleutel terugvinden via het formulier Verloren licentie.
ACT.18
Het is vereist om de activering te verifiëren met het ouder (vorig) abonnement, dat niet hernieuwbaar of vervallen is.
ACT.20
Dit abonnement is niet geldig in het geselecteerde land. Uw abonnement moet worden geactiveerd in het land waar het werd gekocht. U kunt ook contact opnemen met uw lokale ESET-partner om uw abonnement bij te werken en u te helpen uw ESET-product te activeren.
ACT.21

Deze fout treedt meestal op na het upgraden van uw ESET product. Om deze fout op te lossen, herstart u uw computer en probeert u activate your product met behulp van uw abonnementscode. Voeg de inline link toe om "uw ESET product te activeren".

ACT.24

Uw ESET-product heeft problemen om verbinding te maken met de ESET IP-server.

Controleer of uw netwerk regels heeft die toegang toestaan tot de ESET IP servers.

ACT.25 U kunt de foutmelding ACT.25 ontvangen als u uw abonnement eerder hebt gebruikt met een ESET Beta-product. Om dit probleem op te lossen, Need further assistance? Contact ESET Technical Support.
ACT.32
ACT.34

Activering mislukt - Er is een fout opgetreden tijdens de activering

Uw activeringssleutel is niet geldig in het land dat u tijdens de installatie hebt geselecteerd. Selecteer het juiste land of neem contact op met uw distributeur.

ACT.39

Uw abonnement is overgebruikt. Mogelijke oplossingen zijn:

Om een illegale ESET-licentie te identificeren en te rapporteren, bezoek ons Knowledgebase artikel voor instructies.

Probeer het abonnement opnieuw te activeren wanneer het niet langer overmatig wordt gebruikt.

ACT.4

Een mislukte upgrade of beschadigde installatie kan deze fout veroorzaken. Controleer of er geen andere antivirus-/beveiligingssoftware op uw systeem is geïnstalleerd die in conflict is met uw ESET-product.

ACT.46

Je abonnement is verlopen en kan worden verlengd.

Als u deze foutmelding krijgt terwijl uw ESET-product nieuw is en u het nog niet geactiveerd heeft, stuur dan een e-mail naar de technische ondersteuning van ESET.

ACT.5

Activering mislukt Ongeldige activeringssleutel

Typ of kopieer/plak de activeringssleutel in uw ESET product zoals deze is geschreven.

Als u de foutmelding "Activation failed" (activering mislukt) krijgt, is de activeringssleutel die u gebruikt al geactiveerd of hebt u een onjuiste activeringssleutel ingevoerd. Wanneer de sleutel werd geactiveerd, werd er een e-mail naar het geregistreerde e-mailadres gestuurd met een door ESET verstrekte gebruikersnaam, wachtwoord en activeringssleutel.

Afhankelijk van de versie van uw product, moet u een of meer van deze gegevens in uw ESET-product invoeren om het te activeren.

ACT.6 Uw abonnement is verlopen en kan niet verlengd worden. Uw ESET product moet worden geactiveerd met een ander abonnement. Deze foutmelding treedt meestal op wanneer u een product probeert te activeren met een verlopen proefabonnement.
ACT.7

Activering mislukt

Controleer of u het juiste ESET-product hebt gedownload voor het abonnement dat u hebt aangeschaft. Ga naar de downloadpagina om een ander product te downloaden.

ACT.8

Ongeldige gebruikersnaam/wachtwoord ingevoerd voor toegang tot ESET Mijn abonnementen.

Als u eigenaar bent van een abonnement en u kunt niet inloggen, stuur dan een e-mail naar ESET Technische Ondersteuning.

ECP.4097

Niet gedefinieerde fout

Deze fout kan optreden wanneer de systeemtijd op uw machine verkeerd is ingesteld of wanneer de hostnaam van uw computer ontbreekt. Stel de systeemklok juist in om de fout op te lossen.

Als u het probleem niet kunt oplossen, stuur dan een e-mail naar ESET Technical Support.

ECP.4098

Uw ESET-product heeft problemen om verbinding te maken met de ESET-servers.

Controleer of uw computer een actieve internetverbinding heeft door naar www.eset.com te gaan.

Als u het probleem niet kunt oplossen, stuur dan een e-mail naar ESET Technical Support.

ECP.4099

We konden de activeringsserver niet bereiken

Dit is een bekend probleem met Windows besturingssystemen dat het activeren van uw ESET product in sommige omstandigheden verhindert.

ESET Smart Security Premium / ESET Internet Security / ESET NOD32 Antivirus gebruikers (en alle Windows XP gebruikers)

• Controleer of uw Windows besturingssysteem up-to-date is. Zo niet, voer dan een Windows Update uit, herstart uw computer en probeer het opnieuw te activeren.

• Zorg ervoor dat andere antivirus-/beveiligingssoftware die op uw systeem is geïnstalleerd niet conflicteert met uw ESET-product. Uninstallers (verwijderingshulpmiddelen) voor veelgebruikte Windows-antivirussoftware

• Communicatie met ESET activatieservers wordt geverifieerd met behulp van certificaten. Zorg ervoor dat de Windows root certificaten automatisch worden bijgewerkt met Windows Update. Raadpleeg ook het artikel van Microsoft.

Als u uw ESET-product nog steeds niet kunt activeren, stuur dan een e-mail naar ESET Technical Support en ontvang specifieke hulpmiddelen en instructies om het probleem op te lossen en uw ESET-product te activeren. We raden aan ESET Log Collector uitvoer op te nemen bij het indienen van een ondersteuningsverzoek.

ECP.4100

Interne fout

Als u uw probleem niet kunt oplossen, stuur dan een e-mail naar ESET Technische Ondersteuning.

ECP.4116

Dit abonnement is niet geldig in het geselecteerde land. Uw abonnement moet worden geactiveerd in het land waar het is aangeschaft

U kunt ook contact opnemen met uw lokale ESET-partner om uw abonnement bij te werken en u te helpen uw ESET-product te activeren:

0x00040027 (macOS)

Uw abonnement wordt te veel gebruikt. Mogelijke oplossingen zijn:

Om een illegale ESET-licentie te identificeren en te rapporteren, bezoek ons Knowledgebase artikel voor instructies.

Probeer het abonnement opnieuw te activeren als het niet langer overmatig wordt gebruikt.

Problemen met de activeringsserver of internetverbinding

Foutcode Probleemomschrijving en probleemoplossing
ECP.20002

We konden de activeringsserver niet bereiken

De volgende redenen veroorzaken deze fout vaak:

1. Uw computer is niet goed aangesloten op uw netwerk en uw internetverbinding is inactief.
  2. Een conflict met beveiligingssoftware van derden, zoals Lavasoft Web Companion. Om de foutmelding op te lossen, verwijdert u Lavasoft Web Companion en voert u een winsock reset uit.

Controleer of u een actieve internetverbinding heeft

Uw ESET product heeft problemen om verbinding te maken met de ESET servers. Controleer of uw computer een actieve internetverbinding heeft door naar https://www.eset.com te gaan.

Lavasoft Web Companion verwijderen

Web Companion

In het venster Programma's toevoegen/verwijderen wordt Lavasoft mogelijk alleen weergegeven als Web Companion.

Volg onderstaande stappen nadat Lavasoft is verwijderd:

1. Open een administratieve Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

2. Typ de opdracht netsh winsock reset en druk op de Enter-toets van uw toetsenbord.

3. Start uw computer opnieuw op.

4. Verwijder de volgende bestanden:

C:\Windowssystem32LavasoftTcpService64.dll
    C:\Windowssystem32\SysWOW64\LavasosftTCPService.dll (alleen 64-bits systemen)

Onder normale omstandigheden zou je in staat moeten zijn om je ESET product te activeren. Zo niet, dan heeft uw computer een netwerk/DNS/internetprobleem of beveiligingssoftware van derden op uw computer die pogingen om de activering uit te voeren blokkeert. Als u het probleem niet kunt oplossen, stuur dan een e-mail naar de technische ondersteuning van ESET.

ECP.20006

Verbinding met activeringsservers is geblokkeerd/onderbroken. Controleer of er een firewall aanwezig is op uw netwerk.

Stuur een e-mail naar ESET Technical Support om dit probleem op te lossen.

ECP.20016 Proxy server instellingen hebben een ongeldige gebruikersnaam en wachtwoord om verbinding te maken met de proxy.
ECP.20031 Certificaat validatie mislukt.

Raadpleeg Certificaatvalidatie mislukt bij het installeren van mijn ESET-product.

ECP.20032 De ESET servers zijn bezet. Wacht de opgegeven tijd af die in het foutbericht wordt vermeld en probeer dan opnieuw te activeren. Als u het probleem niet kunt oplossen, stuur dan een e-mail naar de technische ondersteuning van ESET.
0x00030000 (macOS)
0x1003000d (macOS)

We konden de activeringsserver niet bereiken

Deze fout treedt vaak op wanneer je computer niet goed is aangesloten op je netwerk en je internetverbinding inactief is.

Controleer of je een actieve internetverbinding hebt

Uw ESET-product heeft problemen om verbinding te maken met de ESET-servers. Controleer of uw computer een actieve internetverbinding heeft door naar https://www.eset.com te gaan.

Oudere ESET producten

Foutcode Probleemomschrijving en probleemoplossing
Fout 0008

Product activering mislukt

Mogelijk moet u uw ESET gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw invoeren of de update cache wissen.

Fout 0015

Fout bij activering

Als u de berichten "Activering mislukt" en "De activeringssleutel die u heeft ingevoerd is al verlopen" ontvangt wanneer u uw ESET product dat u bij Staples heeft gekocht probeert te activeren, stuur dan een e-mail naar ESET Technische Ondersteuning. Voeg uw activeringssleutel en het aankoopbewijs van uw kassabon bij uw e-mail, indien beschikbaar.

Fout 0097

Activeringssleutel is gebruikt voor een ander product

Controleer of u het juiste ESET product heeft gedownload voor het abonnement dat u heeft aangeschaft. Ga naar de downloadpagina om een ander product te downloaden.

Als u het probleem niet kunt oplossen, stuur dan een e-mail naar de technische ondersteuning van ESET.