[KB5657] ESET Safe Banking & Browsing activeren en configureren

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Probleem

Details

Klik om uit te breiden

Een herstart van het systeem is vereist na het installeren van ESET Security Ultimate, ESET Smart Security Premium of ESET Internet Security om de volledige functionaliteit van de Safe Banking & Browsing-functie mogelijk te maken. Het gebruik van de beveiligde browser zonder opnieuw op te starten zal gebruikers beschermen tegen mogelijke veiligheidsrisico's, maar het zal de gegevens niet coderen tegen keyloggers.

Oplossing

Apparaten met ARM-processors

Safe Banking & Browsing wordt alleen ondersteund door Firefox en Microsoft Edge webbrowsers wanneer een apparaat een ARM-processor heeft.

Werk uw browser bij naar de nieuwste versie

Om compatibiliteit te garanderen, worden de nieuwste versies van browsers mogelijk niet ondersteund bij de eerste release.

Als u uw browser hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie die niet wordt ondersteund, kunt u de beveiligde browser openen en gebruiken.

Safe Banking & Browsing zorgt ervoor dat alle online transacties worden beschermd in een vertrouwde en veilige omgeving.

ESET Security Ultimate, ESET Smart Security Premium en ESET Internet Security bevatten elk een ingebouwde lijst van vooraf gedefinieerde websites die de ESET-beveiligde browser activeren. De beveiligde browser versleutelt de communicatie tussen je toetsenbord en browser om extra beveiliging te bieden tegen keyloggers voor banktransacties, creditcardnummers en andere gevoelige persoonlijke gegevens.

Systeemvereisten

Zie de ondersteunde browserinformatie.

Open de beveiligde browser Safe Banking & Browsing

1. Open het hoofdvenster van uw ESET Windows-product.

2. Klik op Safe Banking & Browsing. U kunt ook de geïnstalleerde ESET Safe Banking & Browsing-toepassing vanaf uw bureaublad openen.

Afbeelding 1-1
  3. De beveiligde ESET Safe Banking & Browsing-browser wordt geopend met een groene rand eromheen en de tag Secured by ESET aan de rechterkant van het browservenster. Klik in de tag op het ESET-logo voor meer informatie en het menu Instellingen , of klik op het pictogram X om de beveiligde browserbeveiliging uit te schakelen (uw webbrowser wordt niet uitgeschakeld).

Afbeelding 1-2
    Remote Desktop Protocol

Als u de beveiligde ESET Safe Banking & Browsing-browser gebruikt via Remote Desktop Protocol (RDP), wordt er een melding weergegeven in het browservenster.

Afbeelding 1-3

Toegang tot uw bankwebsite (16.x)

Voorgedefinieerde lijst van websites

ESET Smart Security Premium en ESET Internet Security bevatten een vooraf gedefinieerde lijst met websites die de ESET Banking & Payment protection prompt activeren.

Ga naar de website van uw voorkeur voor bankieren of betalen. Als de website in de lijst met vooraf gedefinieerde websites staat, zal ESET Banking & Payment protection u vragen of u de website wilt openen met een beveiligde browser.

Voordat u verdergaat op de website, kiest u uit de twee hieronder beschreven instellingen en klikt u op Ja, beveiligde browser openen.

• Onthoud keuze voor deze website - de ESET Banking & Payment protection beveiligde browser opent automatisch de volgende keer dat u deze website bezoekt.
  • Vraag het elke keer - u ziet de ESET Banking & Payment protection Continue browsing with more protection? prompt elke keer dat u naar deze website navigeert.
    Afbeelding 2-1

Bancaire websites toevoegen, bewerken of verwijderen (16.x)

U kunt een website toevoegen of de lijst met beveiligde websites automatisch bewerken, waardoor de ESET Banking & Payment protection beveiligde browser wordt geopend.

1. Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET Windows-product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

Alle browsers beveiligen

Wanneer Alle browsers beveiligen is ingeschakeld, starten alle ondersteunde browsers op in een beveiligde modus. Hierdoor kunt u op het internet surfen, internetbankieren en online aankopen en transacties doen in één beveiligd browservenster zonder omleiding.

Afbeelding 3-1

Lees meer over Beveilig alle browsers optie.

Alle browsers beveiligen en Omleiding beveiligde website inschakelen

U kunt de optie Alle browsers beveiligen en Omleiding beveiligde websites inschakelen niet tegelijk inschakelen. Er kan er slechts één worden geselecteerd.

3. Klik op BeveiligingenBrowserbeveiliging en controleer of het knipoogje naast Omleiding beveiligde websites inschakelen is ingeschakeld. Start uw webbrowser opnieuw. Nadat de browser opnieuw is opgestart, klikt u op Bewerken naast Beveiligde websites.

Afbeelding 3-2
  4. Klik in het venster Beveiligde websites op Toevoegen en typ of kopieer/plak de pagina van de bankwebsite in het betreffende veld. Klik op Bewerken of Verwijderen om bestaande websites te bewerken of te verwijderen indien nodig. Selecteer in het venster Website toevoegen hoe u de website wilt openen (in dit voorbeeld is Beveiligde browser geselecteerd). Klik op OK OKOK om de vensters te sluiten en de Geavanceerde instellingen te verlaten.

Afbeelding 3-3