[KB3747] Hoe kan ik upgraden naar Windows 10 met een geïnstalleerd ESET product?

Oplossing

Thuis gebruikers: Upgrade naar Windows 10

Upgraden naar Windows 10 (versie 2) kan problemen veroorzaken met uw ESET product!

Upgraden naar Windows 10 (versie 2), uitgebracht op 12 november 2015, kan mogelijk uw ESET product uitzetten. Microsoft heeft de regels voor detectie van applicaties die compatible zijn met de nieuwe versie gewijzigd, als resultaat, dat ESET producten die wel compatible waren met eerdere Windows 10 versies, niet meer werken door de upgrade.

Dit probleem is erkend door Microsoft. Zowel Microsoft en ESET hebben updates uitgebracht, om de producten te waarborgen zodat er zo min mogelijk gebruikers last van hebben.

• Als u al geüpgraded heeft naar Windows 10 (versie 2): U word gevraagd of u het ESET product wilt updaten naar de laatste versie. Volg de instructies die u op het scherm krijgt om het update proces af te maken

Voor meer informatie, kunt u het volgende artikel bekijken:

Om een soepele upgrade naar Windows 10 te garanderen:

1. Klik op de download hieronder die voor u van toepassing is om de laatste versie van het ESET product te downloaden. Wanneer u word gevraagd welke actie u wilt ondernemen, Klik dan op opslaan en sla het bestand op uw bureaublad op.

ESET Smart Security Premium 11:
Download

ESET Internet Security 11
Download

ESET NOD32 Antivirus 11
:

Download

1. Klik 2 keer op het bestand wat u in stap 1 heeft gedownload, en volg de instructies  van het programma om de laatste versie van het ESET product te installeren.

2. Zodra u geupgrade heeft naar de nieuwste versie van het ESET product, bent u klaar om veilig te upgraden naar Windows 10. Bezoek de officiële Microsoft Windows 10 startpagina voor meer informatie.

Als u al geüpgraded heeft naar Windows 10:

Als u een Versie van ESET geïnstalleerd had die niet compatible is, Kan het zijn dat u een melding krijgt om de gratis laatste update te installeren.

• Klik op Ok en de laatste compatible versie met Windows 10 van het ESET programma word geïnstalleerd met de Live installer.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Een voorbeeld van de melding die getoond word na het upgraden naar Windows 10 door Smart Security

Windows 10 Education gebruikers:

Uw vorige geïnstalleerde versie van ESET kan niet gemigreerd worden naar de Windows 10 Education. Wij adviseren u om de laatste versie van ESET te installeren na de update van Windows 10 Education.

Bedrijven: Upgrade naar Windows 10

Upgraden naar Windows 10 (versie2), kan problemen veroorzaken met uw ESET software!

Upgraden naar Windows 10 (versie 2), uitgebracht op 12 november 2015, kan mogelijk uw ESET product uitzetten. Microsoft heeft de regels voor detectie van applicaties die compatible zijn met de nieuwe versie gewijzigd, als resultaat, dat ESET producten die wel compatible waren met eerdere Windows 10 versies, niet meer werken door de upgrade.

Dit probleem is erkend door Microsoft. Zowel Microsoft en ESET hebben updates uitgebracht, om de producten te waarborgen zodat er zo min mogelijk gebruikers last van hebben.

• Als u al geüpgraded heeft naar Windows 10 (versie 2): U word gevraagd of u het ESET product wilt updaten naar de laatste versie. Volg de instructies die u op het scherm krijgt om het update proces af te maken.

Voor meer informatie, kunt u het volgende artikel bekijken:

Om een soepele upgrade naar Windows 10 te garanderen:

Wij adviseren u om de laatste versie van uw ESET endpoint oplossing geïnstalleerd te hebben om er zeker van te zijn dat deze compatible is met Windows 10. Om uw instellingen en licentie-informatie veilig te stellen, adviseren wij u om te upgraden naar de laatste versie van uw ESET product voordat u upgrade naar Windows 10.

1. Klik hier voor de instructies om de product versie te controleren.
    1. Gebruikers met versie 6.1.227.x en laterKlik hier voor de instructies om te upgraden naar de laatste versie.

2. Gebruikers met versie 6 eerder dan 6.1.2227.xKlik hier voor de instructies om te upgraden naar de laatste versie. U krijgt de laatste update als onderdeel van de upgrade.

3. Gebruikers met versie 5.x of eerdere productenKlik hier voor de instructies om de laatste versie 5.x te downloaden, wat aan te raden is voor de upgrade naar Windows 10. U krijgt de laatste update als onderdeel van de upgrade.

2. Als u de stappen heeft gevolgd bent u gereed om veilig naar Windows 10 te upgraden. Voor meer informatie over het upgraden van specifieke ESET product versies kunt u dit hieronder vinden.

ESET Endpoint oplossing compatible met Windows 10:

Product Compatible with Windows 10

Instellingen en licentie indormatie veilig

ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus 6.1.2227.x en later Ja, U kunt upgraden naar Windows 10 als het publiekelijk is uitgebracht Ja
ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus 6.1.2222.x of 6.1.2109 Nee, lees upgrade scenario 2 hieronder Ja*
ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus 5.0.2126 en latere 5.x  Ja, U kunt nu upgraden naar Windows 10 Ja
ESET Smart Security Business edition / ESET NOD32 Antivirus Business edition Nee, lees  hieronder Ja**

Windows 10 Education Gebruikers:

Eerdere versies van ESET kunnen niet gemigreerd worden naar het Windows 10 Education product. Wij adviseren u om de laatste versie van ESET te installeren na de upgrade naar Windows 10 Education.

*Upgrade naar de laatste versie van uw ESET endpoint oplossing voordat u upgrade naar Windows 10 om er voor te zorgen dat alle instellingen en de licentie informatie behouden word

**Upgrade naar de laatste 5.x versie van uw ESET endpoint oplossing voordat u upgrade naar Windows 10 om er voor te zorgen dat alle instellingen en de licentie informatie behouden word

Upgrade scenarios

1. Ik heb ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus 6.1.2227.x of later en wil upgraden naar Windows 10— Wat moet ik doen?

U kunt upgraden naar Windows 10 met uw ESET product geïnstalleerd. Alle instellingen en licentie informatie wordt behouden.

2. Ik heb een versie die niet compatible is om te upgraden naar Windows 10. Ik wil toch upgraden naar Windows 10—wat moet ik doen?

Wij raden u aan om te upgraden naar de laatste versie van uw ESET product maar wees er zeker van dat u gebruik maakt van de laatste viruskenmerkendatabase voordat u upgrade naar Windows 10. U zult een melding krijgen om te upgraden naar de laatste versie van uw ESET product nadat u de upgrade van Windows 10 heeft gedaan.

Klik OK om verwezen te worden naar de webpagina waar u de laatste versie kan downloaden van het ESET product. Alle instellingen en licentie informatie wordt automatisch veilig gesteld. Als u problemen tegen komt tijdens het upgrade proces, neem dan contact op met de ESET ondersteuning.

Figuur 1-2

Een voorbeeld van de melding die u krijgt van ESET Smart-security 9 Business Edition na het upgraden naar Windows 10