[KB8127] Einde van het leven voor ESET License Administrator

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Verslag

ESET License Administrator Einde Leven

ESET License Administrator bereikt End of Life op 30 juni 2022.

Details

Klik om uit te breiden

ESET License Administrator heeft in maart 2020 de status van beperkte ondersteuning bereikt. De opvolger ervan, ESET Business Account, werd in september 2018 uitgebracht.

Het ESET Business Account-portaal stelt ESET-eigenaren van zakelijke licenties in staat om al hun licenties op één plek te beheren. Zakelijke licenties die na september 2018 zijn aangeschaft, worden beheerd in het ESET Business Account-portaal. Raadpleeg de ESET Business Account Online Help gids voor een vergelijking van ESET Business Account en ESET License Administrator.

Oplossing

ESET License Administrator zal volgens planning op 30 juni 2022 de End of Life-status bereiken.

Voor gebruikers van ESET License Administrator raadt ESET ten zeerste aan licenties te migreren van ESET License Administrator naar ESET Business Account.

Op 11 november 2021 werden de volgende beperkingen toegepast op het ESET License Administrator portaal:

• Kan geen nieuwe beveiligingsadministrator-account aanmaken
  • Kan geen cloudlicentie registreren (Software as a Service)

Migreer uw licenties van ESET License Administrator naar ESET Business Account

Voordat u verdergaat

Om uw licentie van ESET License Administrator naar ESET Business Account te migreren moet u beschikken over de License Key, het wachtwoord van de licentiehouder (of uw inloggegevens) en toegang hebben tot het e-mailadres waarmee uw ESET licentie geregistreerd is.

Als u de licentiesleutel niet weet, open ESET License Administrator en log in of klik op Vergeten wachtwoord en volg de instructies op het scherm om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Wanneer u inlogt, ziet u de licentiesleutels die aan uw account zijn gekoppeld.

Vind uw licentiesleutel of wachtwoord voor licentiehouders
  1. Open ESET License Administrator. Typ of kopieer/plak uw licentiesleutel in het veld Licentiesleutel en klik op Licentie beheren.

Als u een legacy licentie heeft die alleen uit een gebruikersnaam en wachtwoord bestaat, zet uw gebruikersnaam en wachtwoord om in een licentiesleutel.

2. Type of kopieer/plak het wachtwoord van uw licentiehouder en klik op Authenticeren. Als u uw gegevens bent vergeten, klikt u op Vergeten wachtwoord en volgt u de instructies op het scherm. Noteer de licentiesleutel en het wachtwoord van de eigenaar van de licentie.

1. Open ESET Business Account en log in.

2. Als u nog geen account hebt, klikt u op Gratis registreren en maakt u een account aan.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze in een nieuw venster te bekijken
  1. Klik op LicentiesLicentiesleutel invoeren. Als u al een andere licentie in uw ESET Business Account hebt, klikt u op LicentiesLicentie toevoegen Licentiesleutel invoeren.
Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken in een nieuw venster
  1. Type of kopieer/plak uw licentiesleutel en klik op Licentie toevoegen.
Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken in een nieuw venster
  1. Type of kopieer/plak het wachtwoord van uw licentiehouder en klik op Verifiëren.
ESET Business Account versie 3.59 en later

In ESET Business Account versie 3.59 en later zullen gebruikers die hun licentie migreren van ESET License Administrator naar ESET Business Account, geen ESET License Administrator licentiewachtwoord hoeven in te typen of te kopiëren/plakken als de e-mail van de licentie-eigenaar dezelfde is als de e-mail van hun ESET Business Account account.

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze in een nieuw venster groter te bekijken
  1. Als u wilt dat het ESET-beveiligingsproduct op uw apparaten geactiveerd blijft, klikt u op Keep. Klik anders op Deactiveren.
Figuur 1-5
Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken in een nieuw venster

Voor meer informatie, bezoek de ESET Online Help.

ESET License Administrator End of Life FAQ

1. Migreert ESET mijn ESET License Administrator licenties automatisch naar ESET Business Account na ESET License Administrator End of Life?
    U kunt uw in ESET License Administrator geactiveerde licentie gebruiken voor activering van apparaten, zelfs na ESET License Administrator End of Life (totdat uw licentie verloopt). Uw licentie blijft actief en u kunt deze aan uw ESET Business Account account toewijzen, zowel voor als na ESET License Administrator End of Life. Voor dit doel raden wij u aan een e-mail te archiveren met de licentiegegevens die u van ESET heeft ontvangen. ESET zal uw licenties niet namens u migreren.

2. Hoe migreer ik mijn licentie van ESET License Administrator naar ESET Business Account?
    Volg de ESET Business Account-richtlijn voor advies over het importeren van licenties van ESET License Administrator naar ESET Business Account.

3. Vraagt ESET Business Account mij om het licentiewachtwoord van ESET License Administrator?
    Sinds april 2022 vraagt ESET Business Account u alleen om de licentiemigratie te verifiëren door het licentiewachtwoord in te voeren als het e-mailadres van de licentiehouder verschilt van het e-mailadres dat wordt gebruikt voor het aanmelden bij ESET Business Account (ESET Business Account e-mail).

4. Hoe kan ik mijn licentiewachtwoord herstellen?
    U kunt het licentiewachtwoord herstellen via ESET License Administrator. Als ESET License Administrator End of Life komt en ESET License Administrator niet beschikbaar zal zijn, neem dan contact op met ESET Customer Care.

5. Worden mijn licentie en geactiveerde apparaten automatisch gedeactiveerd na het einde van de levensduur van ESET License Administrator?
    Als u Licentie-eigenaar bent, blijven uw licentie en geactiveerde apparaten actief tot de licentie verloopt, maar de licentie is dan niet meer beschikbaar voor Security Administrator. Apparaten die zijn geactiveerd door Security Administrator blijven actief en beschermd. Als Licentie-eigenaar zijn licentie migreert naar ESET Business Account, wordt Security Administrator hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. Als de beveiligingsbeheerder toegang tot de licentie nodig heeft, moet hij gebruikerstoegang hebben tot de ESET Business Account-account van de licentiehouder.

6. Heeft het einde van de levensduur van ESET License Administrator gevolgen voor mijn licenties en geactiveerde apparaten die worden beheerd in beveiligingsbeheerconsoles zoals ESET PROTECT?
    Als u een licentie-eigenaar bent, heeft dit geen gevolgen voor uw licenties en geactiveerde apparaten. Als u een beveiligingsbeheerder bent, zie vraag 5.

7. Wat gebeurt er met mijn geactiveerde apparaten na de migratie van ESET Licentiebeheerder naar ESET Business Account?
    Het systeem vraagt u vóór het migratieproces of u uw apparaten actief wilt houden. Als u besluit ze actief te houden, zullen ze in uw ESET Business Account account verschijnen. Zo niet, dan worden ze automatisch gedeactiveerd.

8. Wat gebeurt er met mijn geactiveerde apparaten door offline licentiebestand en offline licentiebestand zelf na licentiemigratie naar ESET Business Account?
    Er is geen impact, uw apparaten blijven geactiveerd door het offline licentiebestand, terwijl de licentie en het offline bestand worden gemigreerd naar ESET Business Account.

9. Wat gebeurt er met mijn geactiveerde apparaten door offline licentiebestand na migratie naar ESET Business Account als ze eerder gemarkeerd waren als met internet verbonden?
    De apparaten worden naar het ESET Business Account gemigreerd en gemarkeerd als met internet verbonden. Het offline licentiebestand wordt ook gemigreerd. De gebruiker kan geen andere offline licentiebestanden genereren.

10. Wat gebeurt er met mijn geactiveerde apparaten door gewitlijst offline licentiebestand na migratie naar ESET Business Account?
    Deze geactiveerde apparaten blijven geactiveerd door gewitlijst offline licentiebestanden en verschijnen niet in de ESET Business Account. Tegelijkertijd mag de gebruiker andere offline licentiebestanden genereren in de ESET Business Account.

11. Wat gebeurt er met de beveiligingsbeheerder na beëindiging van de levensduur van ESET License Administrator?
    De apparaten die door de beveiligingsbeheerder zijn geactiveerd, blijven actief. Security Administrator verliest echter de mogelijkheid om nieuwe apparaten te activeren en nieuwe licenties toe te wijzen. De Licentie-eigenaar moet een gebruikersaccount aanmaken voor Security Administrator in ESET Business Account. Anders verliest de beveiligingsbeheerder de toegang tot de licentie.

12. Wat gebeurt er als de beveiligingsbeheerder licenties migreert naar de ESET Business Account-account?
    Het systeem vraagt de licentie-eigenaar per e-mail om bevestiging. Als de licentie-eigenaar de actie bevestigt, kan hij zijn licentie niet meer toewijzen aan zijn ESET Business Account account en krijgt Security Administrator de volledige controle.

13. Wat gebeurt er met de ESET-producten en beheerconsoles die het gebruik van beveiligingsbeheerderslogo's toestaan?
    De producten zullen geleidelijk de optie om beveiligingsbeheerderslogo's te gebruiken uitschakelen, terwijl u nog wel ESET Business Account gebruikers- en ESET Business Account sitegebruikerslogo's kunt gebruiken.

14. Kan ik legacy-bestanden downloaden in ESET Business Account?
    Ja, maar legacy-licentiebestanden waren beschikbaar voor ESET-producten versie 5 en eerder. Al deze productversies zijn beëindigd, daarom is het downloaden van legacy-bestanden voor hen verouderd.

15. Hoe beïnvloedt ESET License Administrator End of Life eindpunt- en beheerproducten?
    Alleen volledig ondersteunde versies van ESET eindpunt- en beveiligingsbeheerproducten zullen wijzigingen doorvoeren die te maken hebben met de gevolgen van ESET License Administrator End of Life. Voor meer informatie over ondersteunde versies van ESET-producten, zie ESET End of Life Policy. Er kunnen zich bekende problemen voordoen aangezien de wijzigingen met betrekking tot de gevolgen van ESET License Administrator End of Life geleidelijk zullen worden doorgevoerd tot eind 2022.

16. Wat als ik mijn licentie terug wil migreren naar ESET License Administrator?
    Het proces van het migreren van de ESET License Administrator-licentie naar ESET Business Account is onomkeerbaar. In geval van problemen kunt u contact opnemen met ESET Klantenservice.