[KB3471] Hoe verwijder ik een Rovnix (Rovnix.A) Trojaans paard?

Probleem

• Uw ESET product detecteert een Win32/Rovnix of Win32/Rovnix.A bedreiging

Details

Win32/Rovnix is een Trojaans paard dat gevoelige informatie steelt. Het Trojaanse paard verstuurt de verzamelde informatie naar een externe machine. Het maakt gebruik van rootkits.

Oplossing

Video instructies

I. Download de ESET Rovnix Cleaner tool

1. Download de ESET Rovnix Cleaner tool.

2. Sla het bestand op uw bureaublad op en ga verder naar stap II (in sommige gevallen, zal de tool automatisch opgeslagen worden in de Download map).

II. Voer de ESET Rovnix Cleaner tool uit

1. Ga naar uw bureaublad en dubbel klik op de SETRovnixCleaner.exe..

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Ja, als u gevraagd word om administrator machtigingen.
  2. Nadat u de overeenkomst accepteert, zal het programma gaan scannen. Als er niks gevonden is zal het programma zelf sluiten, als er wel iets gevonden is, moet u Y intypen, en zal het programma de bedreiging opschonen (zoals in Figuur 1-2).

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Zodra het opschonen gereed is, zal de computer opnieuw opgestart worden. Het is nodig om alle bestanden en mappen die betrekking hebben tot Win32/Rovnix te verwijderen. Als u klaar bent kunt u naar stap III.

Figure 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

III. Voer een dieptescan uit

1. Open ESET Smart Security of ESET NOD32 Antivirus. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Computer Scan Aangepaste scan en selecteer dieptescan uit het scan profiel lijstje.

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer het selectievakje naast de computer en klik op scan. De scan zal alle resterende stukken malware verwijderen van uw systeem.