[KB2997] ESET Mobile Security downloaden en installeren voor Android

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Probleem

• ESET Mobile Security voor Android downloaden en installeren via Google Play

Details

Klik om uit te breiden

Voordat u ESET Mobile Security voor Android installeert:

• Google Play: Om ESET Mobile Security van Google Play te downloaden, moet je een Google Play-account hebben. Als u een Google Play-abonnement koopt, kunt u ESET Mobile Security voor Android, ESET Parental Control of ESET Smart TV-beveiliging downloaden en installeren op maximaal 5 afzonderlijke apparaten met hetzelfde e-mailadres.
  • ESET.com: Je kunt een ESET Mobile Security abonnement kopen via ESET.com. Abonnementen die via ESET.com worden aangeschaft, kunnen op één Android- of Kindle-apparaat worden geïnstalleerd.
  • ESET HOME: Je kunt ESET Mobile Security voor Android activeren vanuit ESET HOME en automatisch verbinden met je ESET HOME account. Je hebt ook andere opties om verbinding te maken met ESET HOME tijdens de installatie.
  • Tabletgebruikers: ESET Mobile Security functioneert anders op tablets.
ESET Mobile Security activeren

Als u klaar bent met de installatie van ESET Mobile Security maar deze nog moet activeren, bekijk activeringsinstructies.

Oplossing

Alternatieve download- en installatieopties

Bekijk alternatieve opties voor het downloaden en installeren van ESET Mobile Security voor Android:

1. Open op je Android-toestel de Google Play-app en zoek naar ESET Mobile Security. Je kunt ook je computer gebruiken om de Google Play-winkel te bezoeken en het product op afstand naar je apparaat te downloaden. Je kunt ook je Android-toestel gebruiken om de QR-code hieronder te scannen met een camera of een QR-scanning-app. U wordt doorgestuurd naar de Google Play-app.

2. Tik op Installeren.

Afbeelding 1-1
  3. Wacht tot de installatie is voltooid en tik op Openen.

Afbeelding 1-2
  4. Bevestig dat het juiste land is geselecteerd en tik op Alles accepteren en doorgaan om akkoord te gaan met de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en het privacybeleid, en om ESET LiveGrid, speciale aanbiedingen, analyses en gegevensgebruik voor marketingdoeleinden toe te staan. Tik op Aanpassen om uw voorkeuren aan te passen.

Afbeelding 1-3

5. Tik op Ik heb al een abonnement. U kunt ook op Ga gratis verder tikken en later een abonnement toevoegen.

Afbeelding 1-4

6. Tik op Gebruik een ESET HOME-account. Het is verplicht om een ESET HOME-account aan te maken om ESET Mobile Security te activeren. Als u een ESET HOME-account hebt, volgt u de instructies op het scherm om u aan te melden. U kunt ook op Een activeringssleutel gebruiken tikken.

Afbeelding 1-5
  7. Tik op See more options (Meer opties bekijken ) om alle opties voor het aanmelden bij ESET HOME te bekijken.

• Tik op Google om u aan te melden met uw Google-account dat met uw ESET HOME-account is verbonden.
    • Tik op Apple om u aan te melden met uw Apple ID die verbonden is met uw ESET HOME account.
    • Tik op E-mail om een ESET HOME account aan te maken of om u direct aan te melden.
    • Tik op QR-code om een QR-code te genereren in ESET HOME en scan deze met uw apparaat om het te verbinden met ESET HOME.

Afbeelding 1-6

Verbinding maken met ESET HOME via uw Google-account
  1. Tik op Google.

Afbeelding
    2-1
  2. Selecteer uw Google-account.

Afbeelding
    2-2
  3. Als je je ESET Mobile Security-abonnement al aan je ESET HOME-account hebt gekoppeld, tik dan op het abonnement en tik op Selecteer en ga verder. Als alternatief selecteer je Ik heb een activeringssleutel, typ je de activeringssleutel en tik je op Selecteer en ga verder.

Afbeelding 2-3
  4. Tik op Bescherming activeren.
    Afbeelding
    2-4

5. Tik op Scannen starten.

Afbeelding
    2-5

6. Tik op Toestaan om bestanden te scannen of alleen apps te scannen.

Afbeelding
    2-6
  7. Ga verder naar Toegangsinstellingen toestaan.

Verbinding maken met ESET HOME via een QR-code
ESET HOME app op een ander apparaat

Voor deze optie moet u de ESET HOME app op een ander apparaat met een camera hebben geïnstalleerd.

Voer deze stappen uit op uw ESET HOME app-apparaat
  1. Open de ESET HOME app op een ander apparaat en log in.

2. Tik op het menupictogram en tik op Scan een QR-code.

Afbeelding 3-1
  3. Tik op Scan een QR-code.

Afbeelding
    3-2
Voer deze stappen uit op uw ESET Mobile Security apparaat
  1. Op het apparaat waarop u ESET Mobile Security installeert, tikt u op QR-code om een QR-code te genereren.

Afbeelding 3-3
  2. Gebruik uw apparaat met ESET HOME app om deze QR-code te scannen vanaf uw ESET Mobile Security apparaat.

Afbeelding
    3-4
  3. Als u een geschikt abonnement in uw ESET HOME hebt, kunt u dit abonnement gebruiken om ESET Mobile Security te activeren. Selecteer het abonnement en tik op Selecteren en doorgaan.

Afbeelding 3-5
  4. Tik op Bescherming activeren.

Afbeelding
    3-6

5. Tik op Scannen starten.
    Afbeelding
    3-7

6. Tik op Toestaan om bestanden te scannen of alleen apps te scannen.

Afbeelding
    3-8
  7. Ga verder naar Toegangsinstellingen toestaan.

Direct verbinding maken met ESET HOME account
  1. Tik op E-mail.

Afbeelding
    4-1
  2. Voer uw e-mailadres en wachtwoord voor uw ESET HOME account in en tik op Aanmelden. Als u nog geen ESET HOME-account hebt, tikt u op Account aanmaken. U moet een ESET HOME account hebben om ESET Mobile Security te activeren.

Afbeelding 4-2
  3. Als u uw ESET Mobile Security-abonnement al aan uw ESET HOME-account hebt gekoppeld, tikt u op het abonnement en tikt u op Selecteren en doorgaan. Als alternatief selecteert u Ik heb een activeringssleutel, typt u de activeringssleutel en tikt u op Selecteren en doorgaan.

Afbeelding 4-3
  4. Tik op Bescherming activeren.

Afbeelding
    4-4
  5. Tik op Scannen starten.

Afbeelding
    4-5

6. Tik op Toestaan om bestanden te scannen of op Alleen apps scannen.

Afbeelding
    4-6
  7. Ga verder naar Instellingen voor toegang toestaan.

1. De volgende stappen zijn afhankelijk van de versie van Android op uw apparaat.

Android 10 en eerder
    1. Controleer de informatie, tik op Doorgaan in het scherm Toegang toestaan en tik op Toestaan. Als u niet op Toestaan tikt, gaat de installatie niet door. Als u het bericht "Schermoverlay gedetecteerd" ontvangt, moet u het om de installatiewizard te sluiten.

Afbeelding 5-1
    2. Tik op Eerste scan starten.

Afbeelding
      5-2
    3. Wanneer de installatie is voltooid, ziet u de status "U bent beschermd".

Als u een abonnement hebt aangeschaft, kunt u de premium functies in ESET Mobile Security for Android op elk gewenst moment activeren.

Afbeelding 5-3

Android 11 en later
    1. Tik op Doorgaan en tik op het schakelaartje naast Toegang verlenen om alle bestanden te beheren om het in te schakelen.

Afbeelding
      6-1
    2. Tik op Start eerste scan.

Afbeelding
      6-2
    3. Wanneer de installatie is voltooid, ziet u de status "U bent beschermd".

Als u een abonnement hebt aangeschaft, kunt u de premium functies in ESET Mobile Security for Android op elk gewenst moment activeren.

Afbeelding 6-3