[KB7730] De ESET Management Agent en het ESET eindpuntproduct samen implementeren vanuit ESET PROTECT of ESET PROTECT Cloud

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Uitgifte

Alleen Windows gebruikers

De implementatie van de ESET Management Agent en het ESET endpoint product samen van ESET PROTECT is alleen beschikbaar op Windows.

• ESET PROTECT en ESET PROTECT Cloud maken het mogelijk om een pakket te maken om de ESET Management Agent en het ESET endpoint/server product samen te installeren (alleen Windows)
  • De Alles-in-één installer bevat de ESET Management Agent, ESET product, ESET Inspect Agent, Licentie, en Beleid in een voorgeconfigureerd .exe installer pakket
Klik op de expanders hieronder om de procedure voor ESET PROTECT of ESET PROTECT Cloud weer te geven:

ESET PROTECT

Details

Klik om uit te breiden

Deze methode is voor lokale installaties en een Admin moet deze uitvoeren om de volgende redenen:

• Het vereist gebruikersinteractie op het client werkstation
  • Het vereist een domein admin account (niet een gewone gebruikersaccount)
  • Gebruikers kunnen de passphrase van het certificaat uitpakken op het client werkstation omdat het ingesloten is in het .exe bestand

De ESET Management Agent kan ook worden geïnstalleerd met Live Installer, op afstand worden uitgerold of handmatig worden geïnstalleerd (alleen een lokale installatie van de ESET Management Agent). Klik voor meer opties om de ESET Management Agent uit te rollen.

De ESET Management Agent vergemakkelijkt de communicatie tussen client computers en andere ESET PROTECT componenten zoals de ESET PROTECT Server. ESET Management Agent moet geïnstalleerd worden op alle client computers waar andere ESET PROTECT componenten of ESET endpoint/server producten zijn geïnstalleerd.

Oplossing

Maak een alles-in-één installatiepakket in ESET PROTECT Web Console

Volg de onderstaande instructies om ESET PROTECT te gebruiken om een installatiepakket te maken met ESET Management Agent, ESET Windows endpoint/server producten, Beleid, Licentie, en ESET PROTECT beheerconfiguratie.

ESET Server/Mail Security gebruikers

ESET Endpoint Security is geselecteerd in de voorbeeld screenshots hieronder. Het proces is ook van toepassing op ESET Server/Mail Security (alleen Windows) producten. ESET Server/Mail Security gebruikers moeten het product selecteren dat op hun systeem van toepassing is.

Stille installatie

Om de installatie zonder gebruikersinteractie uit te voeren, zie hieronder.

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klik op Snelle links → Andere implementatieopties .

Figuur
1-1
Klik op de afbeelding om deze groter weer te geven in een nieuw venster
  1. Selecteer in het gedeelte Local Deployment de optie All-in-one-installatieprogramma maken (alleen Windows) en klik vervolgens op Installatieprogramma maken .
Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze in een nieuw venster te vergroten
  1. Schakel onder Pakketinhoud het selectievakje naast Beveiligingsproduct in. Als u een actieve ESET Full Disk Encryption licentie hebt, kunt u het selectievakje naast Full Disk Encryption inschakelen. Schakel het selectievakje naast Deelnemen aan productverbeteringsprogramma uit als u niet akkoord gaat met het verzenden van crashrapporten en telemetriegegevens naar ESET.
Figuur
1-3
Klik op de afbeelding om deze groter weer te geven in een nieuw venster
ESET Inspect Agent in het installatieprogramma opnemen

Om ESET Inspect (voorheen ESET Enterprise Inspector) Agent in het installatieprogramma op te nemen, klikt u op ESET Inspector Agent en klikt u op Selecteren of Maken . Lees meer over het configureren van ESET Inspect Agent om met uw ESET endpoint product te draaien .

Figuur
1-4
Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken in een nieuw venster
  1. Klik op Security Product . In dit gedeelte kunt u:

• De licentie selecteren .
    • Klik op de lijst van producten onder Product/Version en selecteer een ESET endpoint/server product.
    • Taal (optioneel) - Selecteer een andere taal van de installatie wizard.
    • Configuratiebeleid (optioneel) - Selecteer een beleid dat op het ESET beveiligingsproduct zal worden toegepast.
    • Schakel het selectievakje naast I accept the terms of the application End User License Agreement and acknowledge the Privacy Policy in.
    • Selecteer optioneel een optie naast het selectievakje voor Inschakelen van het ESET LiveGrid® feedbacksysteem . Zie onze Online Help voor meer informatie over ESET LiveGrid® .
    • Selecteer optioneel een optie naast het selectievakje voor Detectie van potentieel ongewenste toepassingen inschakelen . Zie voor meer informatie over de detectie van potentieel ongewenste toepassingen onze Online Help .
Figuur
1-5
Klik op de afbeelding om deze groter weer te geven in een nieuw venster
  1. Als u tijdens de installatie van ESET PROTECT een wachtwoordzin hebt opgegeven, klikt u op Certificaat en typt u de wachtwoordzin van uw certificaat in.
Figuur
1-6
Klik op de afbeelding om een groter formaat te zien in een nieuw venster
  1. Klik op Geavanceerd. In dit gedeelte kunt u:
    • De Naam , Beschrijving , Tags , en een Oudergroep voor het installatieprogramma instellen.
    • Schakel het selectievakje naast ESET AV Remover inschakelen in om ESET AV Remover in het installatieprogramma op te nemen.
    • In de Oorspronkelijke configuratie van het installatieprogramma , selecteer een beleid dat op de ESET Management Agent zal worden toegepast.
    • Server hostname en Port worden automatisch voor u geselecteerd.
    • Indien U een HTTP Proxy gebruikt: Vink het vakje naast Enable HTTP Proxy settings aan en type de vereiste details ( Server , Port , Login , Password ) .
Figuur
1-7
Klik op de afbeelding om een groter formaat te zien in een nieuw venster
  1. Klik op Voltooien en klik op de download voor 32-bit, 64-bit of ARM64 versie, afhankelijk van uw systeem.
Figuur
1-8
Klik op de afbeelding om een groter formaat te zien in een nieuw venster
  1. Sla het bestand op een gedeelde locatie op en open het vanaf de client computer waar het geïnstalleerd zal worden.

2. Start het Alles-in-één-installatiepakketbestand, bijvoorbeeld PROTECT_Installer_x64_en_US.exe op de clientcomputer om de installatiewizard te starten met een domeinbeheerdersaccount.

Herstart

ESET Server/Mail Security gebruikers moeten de server opnieuw opstarten nadat de upgrade is voltooid.

Voor geïllustreerde instructies voor de Setup Wizard, zie het ESET Package Installer Online Help topic.

Installatie in stille modus uitvoeren (ESET PROTECT)

U kunt een Alles-in-één-installatiepakket, gegenereerd vanuit de ESET PROTECT Web Console, op het clientapparaat installeren zonder interactie van de gebruiker (stille modus). Zorg ervoor dat aan de volgende vereisten is voldaan voordat u deze methode gebruikt:

• Sla het installatiepakket lokaal op het aangewezen apparaat op
  • Voer de stille installatie uit op een account met beheerdersrechten
  • We raden u aan de opdrachtprompt als beheerder uit te voeren
  • Gebruik het .exe-installatieprogramma

Als aan alle bovenstaande vereisten is voldaan, volgt u de onderstaande stappen om een stille installatie uit te voeren:

1. Navigeer in de opdrachtregel naar de locatie van het installatiepakket.

2. Voer het installatiepakket uit met de parameters --silent en --accepteula , bijvoorbeeld:

C:\Users\Admin\Downloads\PROTECT_Installer_x64_en_US.exe --silent --accepteula.

Als u ESET AV Remover hebt ingeschakeld tijdens het maken van het Alles-in-één-installatiepakket, kunt u nu de parameter --avr-disable gebruiken om de ESET AV Remover uit te schakelen, bijvoorbeeld:

C:\BestuurdersDownloads --PROTECT_Installer_x64_nl_US.exe --silent --accepteula --avr-disable.

1. De installatie zal nu in stille modus verlopen (er zal geen venster of voortgangsbalk verschijnen tijdens de installatie).

2. Het pakket wordt geïnstalleerd met standaardinstellingen.

Instellingen voor stille installatie

Standaard worden bij het uitvoeren van een stille installatie de volgende instellingen gebruikt:

• De EULA wordt geaccepteerd
  • ESET LiveGrid is ingeschakeld
  • Detectie van potentieel ongewenste toepassingen is uitgeschakeld.

Deze standaardinstellingen kunnen worden gewijzigd nadat de installatie is voltooid. Ze kunnen ook worden gewijzigd in uw installatiepakket tijdens Configuratie . In het veld Configuratietype kunt u Configuratie selecteren uit de lijst met beleidslijnen . Selecteer een beleid voor ESET Management Agent en een beleid voor uw ESET-beveiligingsproduct (u kunt op dit punt geen nieuw beleid maken).

ESET PROTECT Cloud

Details

Klik om uit te breiden

• ESET PROTECT Cloud maakt het mogelijk om een pakket te maken om de ESET Management Agent en ESET endpoint/server product samen te installeren (alleen Windows)
  • De Alles-in-één installer bevat de ESET Management Agent, ESET product, ESET Inspect Agent, Licentie, en Beleid in een voorgeconfigureerd . exe installatiepakket

Deze methode is voor lokale installaties en een Admin moet deze uitvoeren om de volgende redenen:

• Het vereist gebruikersinteractie op het client werkstation
  • Het vereist een domein admin account (niet een gewone gebruikersaccount)
  • Gebruikers kunnen de passphrase van het certificaat uitpakken op het client werkstation omdat het ingesloten is in het .exe bestand

De ESET Management Agent kan ook worden geïnstalleerd met Live Installer, op afstand worden uitgerold, of handmatig worden geïnstalleerd (alleen een lokale installatie van de ESET Management Agent). Lees meer over de uitrol van de ESET Management Agent

.

De ESET Management Agent vergemakkelijkt de communicatie tussen clientcomputers en andere ESET PROTECT Cloud componenten. ESET Management Agent moet worden geïnstalleerd op alle clientcomputers waarop andere ESET PROTECT Cloud componenten of ESET endpoint/server producten zijn geïnstalleerd.

Oplossing

Maak een alles-in-één installatiepakket in ESET PROTECT Cloud Web Console

Volg de onderstaande instructies om ESET PROTECT Cloud te gebruiken om een installatiepakket te creëren met ESET Management Agent, ESET Windows endpoint/server producten, Policy, Licentie, en ESET PROTECT beheerconfiguratie.

ESET Server Security voor Microsoft Windows Server en ESET Mail Security voor Microsoft Exchange Server

ESET Endpoint Security is geselecteerd in de voorbeeld screenshots in dit artikel. Het proces is ook van toepassing op ESET Server Security voor Microsoft Windows Server en ESET Mail Security voor Microsoft Exchange Server. Gebruikers moeten het product selecteren dat van toepassing is op hun systeem.

Stille installatie

Om de installatie zonder gebruikersinteractie uit te voeren, zie sectie Installatie in stille modus uitvoeren .

1. Open ESET PROTECT in your web browser and log in.

2. Vouw Snelle koppelingen uit en klik op Windows-apparaten .

Figuur
1-1
Klik op de afbeelding om deze groter weer te geven in een nieuw venster
  1. Selecteer het besturingssysteem van uw voorkeur. U kunt de selectievakjes in de sectie Bescherming en installatie-instellingen ongedaan maken (niet aanbevolen, deze selectievakjes zijn standaard geselecteerd). Schakel het selectievakje naast Ik accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en accepteer het privacybeleid in. U hebt drie opties voor het distribueren en implementeren van het ESET product:

• Klik op Download om het installatiepakket naar uw computer te downloaden.
    • Klik op het Kopieer icoon om de download link naar het klembord te kopiëren.
    • Klik op het Envelope icoon om de download link via email te versturen.
Als u het installatieprogramma wilt aanpassen, klik dan op Installatieprogramma aanpassen en zie de gerelateerde sectie hieronder.
Figuur
1-2
Klik op de afbeelding om deze groter weer te geven in een nieuw venster
  1. Sla het . exe-bestand op een gedeelde locatie op en open het vanaf de clientcomputer waarop het geïnstalleerd zal worden.

2. Voer het All-in-one-installatiepakketbestand uit op de clientcomputer om de installatiewizard te starten met een domeinbeheerdersaccount.

Voor geïllustreerde instructies voor de installatiewizard, zie het ESET Package Installer Online Help onderwerp.

Installatieprogramma aanpassen

Klik op de uitbreiding hieronder om te zien hoe u het installatieprogramma voor ESET beveiligingsproducten kunt aanpassen.

Klik om uit te vouwen

1. In de sectie Basis selecteert u het besturingssysteem van uw voorkeur (in dit voorbeeld is Windows geselecteerd). Zorg ervoor dat de optie Live Installer is geselecteerd. In de sectie Pakketinhoud kunt u het selectievakje naast Full Disk Encryption aanvinken als u dit in uw installatiepakket wilt opnemen. Klik op Doorgaan .
Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken in een nieuw venster
  1. Volg in de sectie Beveiligingsproduct de onderstaande lijst met opties en klik op Doorgaan .
    1. Controleer of de juiste Licentie en Product/Versie van het ESET beveiligingsproduct is geselecteerd.
    2. Klik optioneel op Selecteren of Maken om een bestaande configuratie te kiezen of een nieuwe Security product configuratie te maken .
    3. Selecteer het selectievakje naast Ik accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en ga akkoord met het privacybeleid .
    4. Schakel optioneel het selectievakje in om Het ESET LiveGrid® feedbacksysteem in te schakelen (aanbevolen) .
    5. Schakel optioneel het selectievakje in voor Detectie van potentieel ongewenste toepassingen inschakelen .

Zie ESET LiveGrid® Online Help en Potentieel ongewenste toepassingen ESET Online Help voor meer informatie.

Figuur
1-4
Klik op de
afbeelding voor een vergroting in een nieuw venster
  1. In het gedeelte Volledige schijfversleuteling (beschikbaar als u deze optie in stap 1 hebt geselecteerd ) controleert u of de juiste licentie en productversie van het ESET beveiligingsproduct is geselecteerd. Optioneel kunt u een configuratiebeleid selecteren of maken . Schakel het selectievakje naast Ik accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en accepteer het privacybeleid in. Klik op Doorgaan.
Figuur
1-5
Klik op de
afbeelding voor een vergroting in een nieuw venster
  1. In het gedeelte Geavanceerd volgt u de onderstaande lijst met opties en klikt u op Voltooien .
    1. Bewerk de naam van het installatieprogramma .
    2. Klik optioneel op Selecteren of Nieuwe statische groep om een bestaande groep te kiezen of een nieuwe statische groep aan te maken .
    3. Selecteer optioneel in de sectie ESET AV Remover uitvoeren het selectievakje om ESET AV Remover in te schakelen.
    4. Klik optioneel op Selecteren of Maken om een bestaande configuratie te kiezen of een nieuwe agentconfiguratie aan te maken.
    5. Schakel optioneel het selectievakje in om HTTP proxy instellingen in te schakelen .
Figuur
1-6
Klik op de
afbeelding voor een vergroting in een nieuw venster
  1. Voer het All-in-one installatiepakketbestand uit op de clientcomputer om de installatiewizard te starten met een domeinbeheerdersaccount.

Voor geïllustreerde instructies voor de Setup Wizard, zie het ESET Package Installer Online Help topic.

Installatie in stille modus uitvoeren (ESET PROTECT Cloud)

U kunt een Alles-in-één-installatiepakket, gegenereerd vanuit de ESET PROTECT Cloud Web Console, op het clientapparaat installeren zonder gebruikersinteractie (stille modus). Zorg ervoor dat aan de volgende vereisten is voldaan voordat u deze methode gebruikt:

• Sla het installatiepakket lokaal op het aangewezen apparaat op
  • Voer de stille installatie uit op een account met beheerdersrechten
  • We raden u aan de opdrachtprompt als beheerder uit te voeren
  • Gebruik het .exe-installatieprogramma

Als aan alle bovenstaande vereisten is voldaan, volgt u de onderstaande stappen om een stille installatie uit te voeren:

Instellingen voor stille installatie

Standaard worden bij het uitvoeren van een stille installatie de volgende instellingen gebruikt:

• De EULA wordt geaccepteerd
  • ESET LiveGrid is ingeschakeld
  • Detectie van potentieel ongewenste toepassingen is uitgeschakeld.

Deze standaardinstellingen kunnen worden gewijzigd nadat de installatie is voltooid. Ze kunnen ook worden gewijzigd in uw installatiepakket tijdens de aanpassing van het installatieprogramma :

1. In stap 2 , in de sectie Beveiligingsproduct configuratie , kunt u een configuratie selecteren uit de lijst van beleidslijnen (of Een nieuw beleid maken ). Selecteer een beleid voor uw ESET beveiligingsproduct.

2. In stap 4 , in de Agent configuratie sectie, kunt U een beleid voor ESET Management Agent selecteren of Creëren .

1. Navigeer in de opdrachtregel naar de locatie van het installatiepakket.

2. Voer het installatiepakket uit met de parameters --silent en --accepteula , bijvoorbeeld:

C:\BestuurdersDownloads\epi_win_live_installer.exe --silent --accepteula

Als u ESET AV Remover hebt ingeschakeld tijdens het maken van het Alles-in-één-installatiepakket, kunt u nu de parameter --avr-disable gebruiken om ESET AV Remover uit te schakelen, bijvoorbeeld:

C:\BestuurderDownloads:\epi_win_live_installer.exe --silent --accepteula --avr-disable

1. De installatie zal nu in stille modus worden uitgevoerd (er zal geen venster of voortgangsbalk verschijnen tijdens de installatie).

2. Het pakket wordt geïnstalleerd met standaardinstellingen.