[KB2861] Ik krijg de melding dat mijn ESET-installatie voortijdig is beëindigd.

Probleem

• Als u de melding “Installatie voortijdig beëindigd” ontvangt bij het upgraden naar ESET Internet Security of ESET Smart Security Premium, raadpleegt u ons Kennisbank-artikel voor instructies.
  • Installatie is mislukt: "Actie terugdraaien"
  • Base Filtering Engine ontbreekt.

Controleer of Windows Data Execution Prevention(DEP) de installatie blokkeert

Als u een melding ontvangt “ESET Internet Security is voortijdig beëindigd” zodra u het ESET-Installatiebestand probeert uit te voeren vanuit de map downloads, Bekijk dan ons gerelateerde artikel voordat u de onderstaande stappen uitvoert.

Details

Aanvullende foutmeldingen die mogelijk zijn verbonden met deze oplossing, zijn onder meer:

• Gebruikers kunnen het bericht "ESET Persoonlijke firewall initialisatie mislukt" ontvangen
  • Gebruikers kunnen het bericht "Services niet gestart" ontvangen
  • Gebruikers kunnen het bericht "Initialisatie van virusscanner mislukt" ontvangen

Een malware of exploit die de Base Filtering Engine-service verwijdert, voert een Windows-opdracht uit (sc delete bfe) waardoor de Base Filtering Engine na een herstart verdwijnt. Dit lijkt geen probleem te zijn door Win32/Sirefef maar voor meerdere Rogue Antivirus-toepassingen. Dit is vergelijkbaar met wanneer een Rogue Antivirus het attrib-commando uitvoert om alle bestanden te verbergen.

Oplossing

I. Voer het hulpprogramma ESET Uninstaller uit om gedeeltelijke installaties te verwijderen

We raden u aan De ESET Uninstaller uit te voeren in de Veilige modus met netwerkverbinding om eventuele restanten van eerdere installaties of gedeeltelijke installaties die mogelijke mislukt zijn te verwijderen. Na het verwijderen van deze eerdere of mislukte installaties probeert u uw nieuwe ESET-Product opnieuw te installeren.

II. Verwijder eventuele bestaande antivirusprogramma’s

Voor het succesvol installeren van ESET-Producten is het belangrijk dat er geen andere antivirusprogramma’s zijn geïnstalleerd op de computer. Standaard deïnstallaties met behulp via de optie “Programma’s toevoegen/ Verwijderen” is vaak onvoldoende. Bekijk onze lijst met Uninstallers (removal tools) voor Windows antivirus software voor hulp bij het verwijderen van eerder geïnstalleerde software. Als u niet weet of er een antivirusproduct op uw computer is geïnstalleerd raden we u aan om de ESET A/V Removal tool te gebruiken om uw systeem te scannen op dit type programma’s.

Als het probleem nog niet opgelost is kunt u doorgaan met stap 3.

III. Voer de ESET SirefefCleaner uit met de /r -parameter om de Base Filtering Engine te herstellen.

De ESET SirefefCleaner kan de Base Filtering Engine herstellen wanneer u de optie /r -parameter meegeeft. Volg de onderstaande stappen, zelfs als u niet vermoedt dat uw systeem geïnfecteerd is:

1. Download de ESETSirefefCleaner tool

Klik Opslaan. Kies de map waar u wilt dat deze wordt opgeslagen. De applicatie kan ook automatisch worden opgeslagen in de map Downloads.

2. Druk de Windows toets   + R om een Uitvoeren dialoog te openen.

3. Typ C:Users\%username%DownloadsESETSirefefCleaner.exe /r (waar C uw hoofdmap is en %username% uw Windows gebruikersnaam) en klik OK.

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik Ja bij de Gebruikersaccountbeheer melding.
  2. Klik Akkoord om akkoord te gaan met de SirefefCleaner Licentieovereenkomst.
  3. De applicatie zal uw computer scannen en zal automatisch sluiten als er geen bedreigingen worden gevonden. Als er wel een bedreiging is gevonden, volg dan de aanbevolen handelingen om uw systeem op te schonen. Er kan gevraagd worden of u de computer opnieuw wil opstarten nadat de tool de scan heeft afgerond.
  4. Na het herstarten van de computer, installeer uw ESET product volgens de aanwijzingen hieronder beschreven: