[KB2289] Uw ESET product handmatig verwijderen met de ESET uninstaller tool

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Issue

Gebruik ESET Uninstaller niet op Microsoft Azure/Amazon Virtual Machines

De ESET Uninstaller tool mag niet worden gebruikt op Microsoft Azure/Amazon Virtual Machines (VM's) omdat de tool in veilige modus op de machine moet worden uitgevoerd. Microsoft Azure/Amazon VM's hebben geen RDP-connectiviteit wanneer ze in veilige modus staan, en ze blokkeren wanneer ze opnieuw opstarten in veilige modus.

align= Ik ben een Mac-gebruiker

Details

Klik om uit te breiden

U hoeft geen extra licentie aan te schaffen om uw ESET-product opnieuw te installeren. Uw bestaande licentie blijft functioneel voor de duur van uw abonnement, ongeacht hoe vaak u het product verwijdert of installeert op de computer waarop het is geregistreerd.

Wat is er nieuw in versie 9.0.3.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Ondersteuning voor het opschonen van de Driver Store
  • Steun voor back-up van de netwerkinterface alvorens verder te gaan met een uninstall operatie
  • Veranderingen in de weergegeven berichten (bijvoorbeeld het toegevoegde versienummer in ESET Remote Administrator Agent 6.1.365.0)
  • Gegevens in logs toegevoegd om het debuggen te vergemakkelijken (bijvoorbeeld functie entry/exit)
  • Ondersteunt het opschonen van Windows Beveiligingscentrum
  • De parameter /fix-filter-list toegevoegd die zowel in standaard als veilige modus kan worden uitgevoerd

Wat is er nieuw in versie 9.0.1.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Windows Server 2016 compatibiliteit
  • Windows Server 2019 compatibiliteit
  • Ondersteuning voor ESET Inspect Agent
  • Ondersteuning voor ESET Inspect Server
  • Ondersteunt alleen Windows 7 en nieuwere besturingssystemen

Wat is er nieuw in versie 8.0.13.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Laatste versie met ondersteuning voor Windows XP en Windows Vista

Wat is er nieuw in versie 8.0.9.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Windows 10 RS3 compatibiliteit
  • Uitvoeren van ESET uninstaller in normale modus onmogelijk

Wat is er nieuw in versie 8.0.5.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Ondersteuning voor ESET Mail Security for Microsoft Exchange (6.x)
  • .
  • Support voor ESET Mail Security voor IBM Domino (6.x)
  • Support voor ESET Beveiliging voor SharePoint Server (6.x)
  • Support voor ESET File Security (6.x)
  • Ondersteuning voor ESET Remote Administrator 6.x componenten: ERA Agent, Server, MDM, Proxy, RD Sensor
  • De volledige namen van producten worden nu getoond bij de vraag welk product te verwijderen
  • 45 registersleutels die eerder achterbleven worden nu verwijderd
  • ESET Uninstaller draait alleen in veilige modus
  • Compatibiliteit met ESET Endpoint Encryption (voorheen DESlock) drivers

Wat is er nieuw in versie 7.0.7.0 van de ESET Uninstaller tool?

• De nieuwste versie ondersteunt de volgende besturingssystemen: Windows Vista, Home Server, XP, Windows Server 2003 R2, 2003, 2000
  • Ondersteuning voor Windows 10
  • Ondersteuning voor ESET NOD32 Antivirus 9.x en ESET Smart Security 9.x

Wat is er nieuw in versie 7.0.3.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Ondersteuning voor ESET Endpoint producten versie 6.x

Wat is er nieuw in versie 7.0.1.0 van de ESET Uninstaller tool?

• Ondersteuning voor ESET NOD32 Antivirus 8.x en ESET Smart Security 8.x

Oplossing

Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016, 2019

Export uw instellingen

Voordat u de Uninstaller tool gebruikt, exporteer alle ESET productinstellingen. Uw instellingen worden niet automatisch hersteld wanneer u ESET opnieuw installeert.

Back-up netwerkadapterinstellingen

Na het gebruik van de ESET Uninstaller tool kan het nodig zijn om de drivers van uw netwerkadapter opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om een back-up te maken van uw netwerkadapterinstellingen en deze te herstellen nadat de installatie is voltooid:

1. Voordat u de Uninstaller Tool uitvoert: Open een administratieve opdrachtprompt en typ het volgende commando om een back-up te maken van uw netwerkadapterinstellingen:
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. Nadat de installatie is voltooid: Installeer indien nodig uw netwerkadapterstuurprogramma's opnieuw en open vervolgens een administratieve opdrachtprompt en typ het volgende commando om uw netwerkadapterinstellingen te herstellen:
    • netsh -f C:NetworkSettings.txt
  1. Download de ESET Uninstaller en sla deze op uw computer op.

2. Herstart uw computer in veilige modus.

Start Windows in veilige modus om ESET Uninstaller Tool uit te voeren

U moet Windows in veilige modus starten om het ESET Uninstaller hulpprogramma uit te voeren. Als u Windows in de normale modus start, zal ESET Uninstaller niet doorgaan:

Figuur 1-1
    Windows 11-gebruikers met Microsoft-account

Als u Windows 11 gebruikt en u bent aangemeld bij uw Microsoft-account, en u probeert ESET Uninstaller te starten vanaf uw bureaublad, verschijnt de foutmelding "This file cannot be accessed by the system".

Om dit probleem op te lossen, verplaatst u het ESET Uninstaller .exe-bestand van uw bureaublad naar een andere map op uw schijf die niet met OneDrive is gesynchroniseerd (bijvoorbeeld Documenten in C:\UsersDocumenten).

3. In veilige modus dubbelklikt u op het installatiebestand dat u in stap 1 op uw computer hebt opgeslagen om het ESET Uninstaller-tool uit te voeren. Als u de geavanceerde gebruikersopdrachten hieronder wilt gebruiken, opent u eerst een Administratieve opdrachtprompt en gaat u vervolgens naar de relevante map.

Geavanceerde gebruikerscommando's

(Voor een volledige lijst van beschikbare commando's voor de ESET Uninstaller, typ ESETUninstaller.exe /help en druk op de Enter toets.

• Als u ESET-producten van opstartbare media verwijdert, wordt u gevraagd of u de ESET-bestanden van elke beschikbare partitie afzonderlijk wilt verwijderen.
    • /mode=offline specificeert de verwijderingsmodus voor CD en USB drives.
    • /mode=online specificeert harde schijven. Zeer zelden kan het nodig zijn de /mode=online parameter om het verwijderen van ESET productbestanden te forceren als de ESET Uninstaller uw opstartbare media niet automatisch detecteert.
    • /force verwijdert alle aanwezige ESET producten en componenten (inclusief ERA componenten) zonder te worden gevraagd; voer de uninstaller uit met de /force parameter
    • .
    • In sommige gevallen zal het ESET Uninstaller hulpprogramma gestart moeten worden door ESETUninstaller.exe /reinst in de opdrachtregel te typen en op de Enter toets te drukken. Het ESET Uninstaller-hulpprogramma zal u vragen of de omschakeling noodzakelijk is.

Als u wordt gevraagd om de opdracht ESETUninstaller.exe /reinst te gebruiken, worden de instellingen van uw netwerkinterfacekaart opnieuw ingesteld. Wij raden u aan uw netwerkinstellingen ergens op te slaan, zodat u ze gemakkelijk opnieuw kunt configureren nadat u de uninstaller tool hebt uitgevoerd.

1. Lees de waarschuwing en typ y om te bevestigen.

Figuur 1-2
  2. Bekijk de items in de lijst onder Geïnstalleerde ESET-producten. Typ het nummer dat overeenkomt met de ESET-installatie die moet worden verwijderd en druk op de Enter -toets.

Figuur 1-3
  3. Verifieer dat u het juiste ESET-product van het besturingssysteem verwijdert en typ y om te bevestigen.

Figuur 1-4
  4. Als de ESET Uninstaller tool klaar is met draaien, druk dan op een willekeurige toets om af te sluiten (of typ q en druk dan op een willekeurige toets).

5. Als het nodig is, voert u de ESET Uninstaller opnieuw uit totdat het product niet langer wordt vermeld onder geïnstalleerde ESET-producten.

Figuur 1-5
  6. Start de computer opnieuw op in de normale modus. Het verwijderingsprogramma schrijft een logboek van al zijn processen naar het ~ESETUninstaller.logbestand (in dezelfde map als het ESETUninstaller.exebestand) voor toekomstige referentie.

Figuur 1-6
  7. Klik op de link hieronder die overeenkomt met uw ESET-product voor hulp bij de herinstallatie. Als u problemen blijft ondervinden met de herinstallatie, delete the ehdrv driver using device manager en herhaal dan de bovenstaande stappen om de ESET Uninstaller applicatie opnieuw uit te voeren. Aangezien ESET is ontworpen als een beveiligingstoepassing, zijn in sommige gevallen meerdere pogingen nodig om het product volledig te verwijderen.

Windows Vista, Home Server, XP, Windows Server 2003 R2, 2003, 2000

Export uw instellingen

Voordat u de handmatige uninstaller gebruikt, exporteer alle ESET productinstellingen. Uw instellingen worden niet automatisch hersteld wanneer u ESET opnieuw installeert.

Back-up netwerkadapterinstellingen

Na het gebruik van het ESET Uninstaller Tool kan het nodig zijn om de drivers van uw netwerkadapter opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om een back-up te maken van uw netwerkadapterinstellingen en deze te herstellen nadat de de-installatie is voltooid:

1. Voordat u de Uninstaller Tool uitvoert: Open een administratieve opdrachtprompt en voer het volgende commando in om een back-up te maken van uw netwerkadapterinstellingen:
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. Nadat de installatie is voltooid: Installeer indien nodig uw netwerkadapterstuurprogramma's opnieuw en open vervolgens een administratieve opdrachtprompt en voer het volgende commando in om uw netwerkadapterinstellingen te herstellen:
    • netsh -f C:NetworkSettings.txt
  1. Download ESET Uninstaller (legacy versie 7.0.7.0) en sla het op uw computer op.

2. Herstart uw computer in veilige modus.

Start Windows in veilige modus om ESET Uninstaller Tool uit te voeren

U moet Windows in veilige modus starten om het ESET Uninstaller hulpprogramma uit te voeren. Als u Windows in de normale modus start, zal ESET Uninstaller niet doorgaan:

Figuur 2-1
  3. Dubbelklik op het ESET Uninstaller pictogram.

Geavanceerde gebruikersopdrachten

(Voor een volledige lijst van beschikbare commando's voor de ESET Uninstaller, typ ESETUninstaller.exe /help en druk op de Enter toets.

• Als u ESET producten van opstartbare media verwijdert, wordt u gevraagd of u de ESET bestanden van elke beschikbare partitie afzonderlijk wilt verwijderen.
  • /mode=offline  specificeert de verwijderingsmodus voor CD en USB drives.
  • /mode=online specificeert harde schijven. Zeer zelden kan het nodig zijn de /mode=onlineparameter te gebruiken om het verwijderen van ESET productbestanden te forceren als de ESET Uninstaller uw opstartbare media niet automatisch detecteert.
  • /force verwijdert alle aanwezige ESET producten en componenten (inclusief ERA componenten) zonder te worden gevraagd; voer de uninstaller uit met de /force parameter
  • .
  • In sommige gevallen moet het ESET Uninstaller-hulpprogramma worden gestart door ESETUninstaller.exe /reinst in de opdrachtregel te typen en op Enter te drukken. Het ESET Uninstaller-hulpprogramma zal u vragen of de omschakeling noodzakelijk is.
  1. Lees de waarschuwing en typ y om te bevestigen.

Figuur 2-2
  2. Bekijk de items vermeld onder Geïnstalleerde ESET-producten, typ het nummer dat overeenkomt met de ESET-installatie in deze lijst die u wilt verwijderen en druk op de Enter -toets.

Figuur 2-3
  3. Typ y om uw selectie te bevestigen.

Figuur 2-4
  4. Nadat de tool klaar is (indien nodig), voert u de ESET Uninstaller tool opnieuw uit totdat u "no detected AV products installed" ziet om er zeker van te zijn dat alle voorgaande AV producten zijn verwijderd.

5. Druk op een willekeurige toets om af te sluiten en start uw computer opnieuw op in de normale modus.

• De uninstaller schrijft een log van al zijn processen naar het ~ESETUninstaller.log bestand (bevindt zich in dezelfde map als het ESETUnistaller.exe bestand) voor toekomstig gebruik.

Figuur 2-5
  6. Klik op de link hieronder die overeenkomt met uw ESET-product voor hulp bij de herinstallatie. Als u problemen blijft ondervinden met de herinstallatie, herhaalt u de bovenstaande stappen om de ESET Uninstaller-toepassing opnieuw uit te voeren. Omdat ESET is ontworpen als beveiligingstoepassing, zijn in sommige gevallen meerdere pogingen nodig om het product volledig te verwijderen.