Zakelijke artikelen zoeken

Welke poorten gebruikt de ESET Remote Administrator?

ANTWOORD:

ESET Remote Administrator (ERA) benodigd bepaalde geopende poorten om correct te functioneren. Hieronder is een lijst vermeld met de poorten die door ERA gebruikt worden en welke functionaliteit deze heeft. Voor meer informatie over poorten welke gebruikt worden door ERA zie sectie 2.1.2 (pagina 5) van de ESET Remote Administrator handleiding.

De tabel hieronder geeft de mogelijke netwerk communicatie weer wanneer de ESET Remote Administrator Server (ERAS) is geïnstalleerd. Het proces EHttpSrv.exe luistert op poort 2221 en het proces era.exe luistert op TCP poorten 2222, 2223, 2224 en 2846. Andere communicaties verschijnen door gebruik van standaard besturingssysteemprocessen (bijv. “Netbios over TCP/IP”).

Protocol
Poort
Beschrijving
TCP
2221
Standaard poort gebruik door de Mirror functie geïntegreerd in ERAS (HTTP versie)
TCP
2222
Communicatie tussen cliënts en de ERAS
TCP
2223
Communicatie tussen de ESET Remote Administrator Console (ERAC) en de ERAS

Als u gebruik maakt van alle functies van het programma, dient u de volgende netwerkpoorten te openen:

Protocol
Poort
Beschrijving
TCP
2224
Communicatie tussen de agent einstaller.exe en de ERAS tijdens de remote installatie
TCP
2846
ERAS replicatie
TCP
139
Kopiëren van de agent einstaller.exe van de ERAS naar een cliënt door de admin$ share te gebruiken
UDP
137
"Name resolving" tijdens de remote installatie
UDP
138
"Browsing" tijdens de remote installatie
TCP
445
Directe toegang naar gedeelde resources met gebruik van TCP/IP tijdens de remote installatie (alternatief voor TCP 139)

Belangrijk!

Alle poorten die worden weergegeven in de tabel moeten open zijn om alle functies van de ERA normaal te laten functioneren.