[KB6398] Windows Defender stelt voor om ESET uit te schakelen in Windows 10

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Uitgave

Oplossing

Windows 11 Update

The Windows 11 update may affect the compatibility of your ESET product on Windows 10 operating systems.

• Home users: If your ESET product is version 13 or 14, you do not need to make any changes. Visit our article for more information about the update.
  • Business users: The ESET product versions listed here are all compatible with the update.

Sommige versies van Windows 10 gebruiken een bijgewerkte versie van Windows Defender die zich anders gedraagt dan eerdere versies. Windows Defender wordt weergegeven door zijn status als "Uit" weer te geven als een antivirusbescherming van derden in gebruik is. Dit kan er alarmerend uitzien, maar als ESET actief is en draait, is het niet nodig om het te verwijderen.

ESET raadt niet aan om ESET-producten te verwijderen. Lees verder voor informatie over hoe u uw ESET-product geïnstalleerd kunt houden of lees waarom ESET u beter beschermt dan Windows Defender.

Voor stappen voor het uitschakelen van meldingen van Windows Defender zie onze Knowledgebase artikel.

Windows Defender Antivirus in Creators Update

Standaard is Windows Defender Antivirus uitgeschakeld (uitgezet) met een compatibele versie van ESET geïnstalleerd op het systeem. Gebruikers van ESET hoeven geen verdere actie te ondernemen.

Windows Defender-meldingen in Anniversary Edition of Threshold 1 en 2

Als er geen antivirusbescherming is geïnstalleerd, toont Windows Defender PC-status: Protected bovenaan het venster.

Als een niet-Microsoft-antivirusprogramma uw computer beschermt, geeft Windows Defender de PC-status weer: Windows Defender is UIT en adviseert u uw bestaande antivirusprogramma te verwijderen.

Als u op Aanzetten klikt, verschijnt het venster Apps & Features, van waaruit u uw bestaande antivirusproduct kunt verwijderen.

U bent niet verplicht Windows Defender te gebruiken

Zie onze Knowledgebase artikel voor instructies om Windows Defender uit te schakelen en conflicten tussen antivirusprogramma's te voorkomen.