[KB6209] Het inschakelen van de beveiligingshulpmiddelen in ESET Smart Security Premium

Probleem

Na het succesvol installeren en activeren van uw ESET Smart Security Premium raden wij u aan de extra ESET beveiligingshulpmiddelen in te schakelen waarmee u uw beveiliging kunt maximaliseren.

Oplossing

Password Manager

De ESET Password Manager beschermt en bewaart uw wachtwoorden en persoonlijke gegevens. Het omvat een automatisch formuleren invullen functie die tijd bespaart door het automatisch en nauwkeurig invullen van webformulieren, evenals een ingebouwde wachtwoord generator die u voorziet van sterke, onvoorspelbare wachtwoorden. Uw nieuwe inloggegevens worden automatisch opgeslagen als ze worden gemaakt.

1. Klik op Inschakelen en klik dan op de pijl → naast Password Manager.

Om de Password Manager te openen vanuit het hoofvenster, klikt u op Instellingen → Beveiligingshulpmiddelen → Password Manager.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Nieuw wachtwoordarchief.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Typ het e-mailadres wat is gekoppeld aan uw ESET licentie en het nieuwe hoofdwachtwoord in de velden E-mailadres en Nieuw hoofdwachtwoord. Uw nieuwe wachtwoord moet veilig zijn en beschikken over een hoofdletter, een kleine letter, een speciaal karakter en ten minste 8 tekens lang zijn. Klik daarna op Doorgaan.

Raak dit wachtwoord niet kwijt!

Noteer dit wachtwoord en verlies het niet. Dit wachtwoord kan niet worden herstelt als u deze verliest of vergeet. U heeft dan geen toegang meer tot alle gegevens die zijn opgeslagen in de Password Manager.

Voor instructies met betrekking tot een vergeten hoofdwachtwoord, bekijkt u het volgende artikel Hoe kan ik een wachtwoord archief importeren ij het verliezen van het hoofdwachtwoord.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Typ uw wachtwoord in het Bevestig hoofdwachtwoord veld, Selecteer het selectievakje naast Belangrijk en klik dan op Bevestigen.

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer welke browsers u wilt gebruiken met de ESET Password Manager en klik op Bevestigen.

Figuur 1-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Voeg de ESET Password Manager Autofill Engine toe aan uw browser door te klikken op Extensie toevoegen.

Figuur 1-6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Secure Data

Gemeenschappelijke kwestie

ESET Encryption zal niet in staat zijn om gelijktijdig gebruikt te worden met Secure Data. Als u al een ESET Encryption product op uw computer heeft geïnstalleerd, zult u niet in staat zijn om Secure Data in te schakelen.

U moet ESET Encryption verwijderen van uw computer als u Secure Data wilt gebruiken.

Versleutelen van gegevens op uw computer en USB apparaten.

1. Klik op Inschakelen naast Secure Data. Om de Secure Data te openen in het hoofdvenster, klikt u op Instellingen → Beveiligingshulpmiddelen → Secure Data.

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Virtueel station.

Figuur 2-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Bladeren.

Figuur 2-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer de locatie waar u de virtuele map wilt opslaan en klik op Opslaan.

Figuur 2-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Doorgaan

Figuur 2-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Typ een sterk wachtwoord in het Wachtwoord instellen, en het Wachwoord bevestigen veld en klik op Doorgaan.

Verlies dit wachtwoord niet!

Zorg ervoor dat u dit wachtwoord niet verliest. U heeft deze namelijk nodig om uw versleutelde station te gebruiken. U kunt de gegevens die u hierin opslaat niet herstellen bij verlies van het wachtwoord.

Figuur 2-6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Gereed om de instellingen te sluiten. Uw versleutelde station is nu klaar voor gebruik.

Figuur 2-7
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Ouderlijk toezicht

Met ouderlijk toezicht kunnen gebruikers bepaalde web inhoud toestaan of blokkeren, afhankelijk van de leeftijd en het profiel van de gebruikersaccount. U vindt er ook een security wachtwoord in om alle instellingen in uw ESET product te beschermen. Het wachtwoord is vereist voor alle toekomstige aanpassingen van ESET Smart Security Premium, ESET Smart Security en ESET Internet Security. Zie de volgende artikelen voor meer informatie over het instellen en het gebruik van Ouderlijk toezicht.

Antidiefstal

ESET Antidiefstal maakt gebruik van geografische IP-adres zoeken, webcam beeld vast leggen, gebruikersaccount bescherming en apparaat-controle om u en een rechts handhavende organisatie te helpen uw computer of apparaat terug te vinden als deze is verloren of gestolen. Antidiefstal wordt aanbevolen voor laptop gebruikers; u hoeft Antidiefstal niet op een vaste computer te installeren. Activeer ESET Anti-diefstal.