[KB5552] ESET LiveGrid® in- of uitschakelen

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Uitschakelen

Oplossing

Wat is ESET LiveGrid®?

ESET LiveGrid® is een preventief systeem dat informatie over bedreigingen verzamelt van ESET gebruikers over de hele wereld. De ESET LiveGrid® database bevat reputatie informatie over potentiële bedreigingen. Indien ingeschakeld kan ESET LiveGrid® de meest recent geïntroduceerde bedreigingen detecteren en blokkeren. Dit maakt ESET LiveGrid® een bijzonder effectieve manier om zich te verdedigen tegen snel veranderende bedreigingen zoals nieuwe soorten ransomware (bijvoorbeeld Cryptolocker, Crypto wall, etc.).

Onze LiveGrid® servers bevinden zich in Bratislava, Wenen en San Diego. Dat zijn echter alleen de servers die reageren op verzoeken van de klanten. De daadwerkelijke verwerking van ingediende monsters gebeurt alleen in Bratislava, Slowakije. Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Als u uw ESET product heeft geïnstalleerd met de standaardinstellingen, is het waarschijnlijk dat ESET LiveGrid® al is ingeschakeld. Volg de onderstaande stappen voor uw ESET-product (Home of Business) om te controleren of ESET LiveGrid® is ingeschakeld.

Figuur 1-1

Wat is het verschil tussen Enable ESET LiveGrid® reputation system en Enable ESET LiveGrid® feedback system?

Het ESET LiveGrid®reputatie systeem biedt cloud-based whitelisting en blacklisting. Een gebruiker kan de reputatie controleren van Lopende processen en bestanden direct vanuit de interface van het programma of het contextuele menu met aanvullende informatie beschikbaar vanuit ESET LiveGrid®.

Het ESET LiveGrid® feedbacksysteem verzamelt informatie over uw computer met betrekking tot nieuw gedetecteerde bedreigingen. Deze informatie kan bestaan uit een voorbeeld of kopie van het bestand waarin de bedreiging verscheen, het pad naar het bestand, de bestandsnaam, de datum en tijd, het proces waardoor de bedreiging op uw computer verscheen en informatie over het besturingssysteem van uw computer. Deze informatie wordt samen met crashrapporten en andere relevante statistieken naar het ESET Research lab gestuurd voor verdere analyse. Deelname van gebruikers zal bijdragen tot een betere algemene bescherming voor alle ESET-gebruikers en de mogelijkheid om monsters van het product in te dienen.

Test of ESET LiveGrid® is ingeschakeld

Uw bedrijfsfirewall kan de ESET LiveGrid® communicatie blokkeren, dus u moet controleren of deze is ingeschakeld en goed werkt.

1. Bezoek de webpagina van de AMTSO-testorganisatie.

2. Download CloudCar Testfile met het cloudcar.exe testbestand.

3. Als ESET LiveGrid® is ingeschakeld en goed werkt, zal het bestand worden geopend op ESET’s servers en worden geblokkeerd. Het bestand zal niet worden gedownload op uw computer en het volgende bericht zal worden weergegeven:
Figuur 2-1
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave in een nieuw venster

ESET Home-producten: ESET LiveGrid in- of uitschakelen®

Klik op uw productversie voor instructies:

ESET Zakelijke producten: ESET LiveGrid in- of uitschakelen®

ESET Dynamic Threat Detection (EDTD) is een uitbreiding van ESET LiveGrid voor zakelijke gebruikers.

Klik op uw productversie voor instructies: