[KB3733] Bekende problemen met ESET producten en Windows 10

Probleem

• Het oplossen van veel voorkomende problemen met upgraden naar Windows 10 met ESET geïnstalleerd.

Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:

• ESET Smart Security Premium
  • ESET Internet Security
  • ESET NOD32 Antivirus

Oplossing

De laatste versies van ESET producten kunnen gebruikt worden in Windows 10. Als u momenteel gebruik maakt van ESET producten en van plan bent te upgraden naar Windows 10 van een oudere variant van Windows raden we u aan om altijd eerst de nieuwste versie van ESET te installeren voor u dit doet.

Zie ons Helpdesk artikel met uitgebreide informatie over het upgraden naar Windows 10 met specifieke ESET producten geïnstalleerd.

Belangrijke informatie voor degene die van plan is of al een upgrade heeft uitgevoerd naar Windows 10 Fall (Threshold 2):

Microsoft heeft de regels veranderd voor het detecteren van compatibele applicaties in Windows 10 Fall (Threshold 2) uitgekomen op 12 november 2015. Als resultaat hiervan kunnen sommige versies van ESET die in het verleden als compatibel werden gezien falen in de upgrade naar Windows 10. Versies die van toepassing zijn:

Consumenten versie

ESET NOD32 Antivirus
(Elke taal)

8.0.203
8.0.304
8.0.312

ESET Smart Security
(Elke taal)

8.0.203

Zakelijke versie

ESET Endpoint Antivirus
(Elke taal)

5.0.2126
5.0.2205
5.0.2211
5.0.2214
5.0.2224
5.2.2225
5.0.2228
5.0.2229
5.0.2237
5.0.2242
5.0.2248
5.0.2254
6.1.2227
6.2.2021

ESET Endpoint Security
(Elke taal)

6.1.2227

Als u al een upgrade heeft uitgevoerd naar Windows Fall (Threshold 2) met een versie die hierboven vermeld staat zal er een venster verschijnen om te upgraden naar de laatste versie van ESET. Nadat dit gebeurd is zal de software weer volledig functioneel zijn.

Bekende problemen met ESET Smart Security Premium, ESET Internet Security en ESET NOD32 Antivirus

1. Windows Defender vraagt u de ESET software te verwijderen.

U hoeft de ESET software niet te verwijderen om gebruik te maken van Windows 10. Bekijk ons nieuws artikel voor meer informatie over het gedrag van Windows Defender en waarom u ESET niet hoeft te verwijderen

2. Windows 10 Insider Preview versies zijn niet ondersteund door ESET Smart Security Premium, ESET Internet Security en ESET NOD32 Antivirus

Als er gebruik wordt gemaakt van een Windows Preview versie zal de HIPS in de ESET software niet functioneel zijn. Ook zal er bij het opstarten de fout: “communicatie met driver is mislukt HIPS is niet functioneel” te zien zijn.

3. "Error communicating with Kernel" komt in beeld na het upgraden naar Windows 10

Om dit probleem op te lossen moet u er zeker van zijn dat de ESET service aan staat. Klik hier voor de stap voor stap instructies.