[KB3404] Gebruik ESET LogCollector op macOS en stuur de logs naar ESET Technical Support

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Issue

• Kan een probleem met ESET producten voor macOS niet oplossen
  • De technische ondersteuning van ESET heeft de logboeken van uw macOS-computer opgevraagd

Oplossing

Windows users |  Linux users

Als u niet in staat bent om te upgraden naar de huidige versie van uw product, of om de laatste update voor uw huidige product te downloaden, kan de technische ondersteuning van ESET u vragen om de ESET LogCollector om logboeken te maken en deze logboeken te versturen zodat ESET technische ondersteuning uw probleem kan oplossen. Volg de onderstaande stappen om dit programma uit te voeren:

1. Klik op onderstaande link om het .dmg bestand te downloaden. Sla het bestand op uw bureaublad op.
  2. Dubbelklik op eset_logcollector.dmg om de ESET LogCollector uit te voeren.
  1. Dubbelklik op het LogCollector-pictogram.

Figuur 1-1

2. U kunt worden gevraagd om de opening van een van internet gedownloade toepassing te bevestigen. Klik op Openen.

Figuur 1-2

3. Klik op Doorgaan.

Figuur 1-3

4. Klik op de tandwielknop voor toegang tot de geavanceerde opties.

5. Selecteer de vakjes zoals aangegeven door ESET Customer Support en klik op Done.

6. Klik op Replicatie START wanneer u klaar bent om het probleem te repliceren.

Figuur 1-4

7. Verricht dezelfde stappen die uw probleem hebben veroorzaakt. Als u klaar bent klik op Replicatie STOP.

Figuur 1-5

8. Als u het probleem dat u wilt melden met succes hebt kunnen activeren, klikt u op Ja. Als u het probleem niet hebt ondervonden tijdens het replicatieproces, klikt u op Nee en probeert u het probleem opnieuw te repliceren. Klik op Replicatie STOP als u klaar bent.

Figuur 1-6

9. Klik op Verzamelen om het logbestand aan te maken.
    Wachtwoord kan nodig zijn

U wordt mogelijk gevraagd om uw wachtwoord in te voeren dat wordt gebruikt om in te loggen op het systeemaccount. Typ uw wachtwoord in en klik op OK.

Figuur 1-7

10. ESET LogCollector maakt een Customer_info.zip bestand op uw bureaublad. Klik op Doorgaan.

Figuur 1-8

11. Klik op Sluiten om ESET LogCollector af te sluiten.

Figuur 1-9

12. Voeg de Klant_info.zip  bestand naar een e-mail antwoord aan ESET Technische Ondersteuning. U moet een zaak geopend hebben om ondersteuning van ESET technische ondersteuning te ontvangen. Open een case met ESET technische ondersteuning.
Reduce log file size

Om het logbestand kleiner te maken kunt u het logbestand aanmaken zonder productlogs. Volg de onderstaande stappen:

1. Dubbelklik op eset_logcollector.dmg.
  2. Open Terminal.
  3. Typ cd /Volumes/ESET\ LogCollector/LogCollector.app/Contents/Resources en druk Enter.
  4. Typ sudo bash info_get --no-productlogs en druk op Enter.
  5. Typ uw beheerderswachtwoord in en druk op Enter.
 width=