[KB3237] Download, installeer en activeer ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Problemen

Gebruik de nieuwste versie van macOS-besturingssysteem

Om de laatste versie van ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro (6.10) te installeren, moet u upgraden naar macOS Sierra (10.12) of later.

Oplossing

Video Tutorial

Installeer de laatste versie van ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro

Installatie vanuit het .pkg-bestand vereist toegang tot internet

Tijdens de installatie en het eerste opstarten van uw ESET-producten voor macOS die uit het .pkg-bestand zijn geïnstalleerd, is het noodzakelijk om internettoegang op uw mac te hebben zodat Apple de notificatie van ESET-kernelextensies kan verifiëren.

1. Verwijder eerder geïnstalleerde antivirussoftware op uw systeem.

2. Klik op een van de onderstaande links om het installatiepakket te downloaden en dubbelklik vervolgens op het juiste installatiebestand om de installatie te beginnen:

Als u een cd hebt, plaatst u deze in uw computer (als de installatie niet automatisch begint, dubbelklikt u op het pictogram van de ESET-schijf op uw bureaublad). Het venster ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro wordt automatisch geopend.

3. Dubbelklik op Engels.

4. Dubbelklik op het pictogram Installeren

Figuur 1-1
  1. Klik Allow om de installatiewizard te starten.

Figuur 1-2
  1. Klik op Doorgaan.

Figuur 1-3
  1. Klik op Doorgaan.

Figuur 1-4
  1. Klik op Doorgaan Akkoord.

Figuur 1-5
  1. Klik op Doorgaan. Wij raden u aan de laatste versie te installeren als u bericht krijgt dat er een beschikbaar is.

Figuur 1-6
  1. Selecteer een installatiemodus en klik op Doorgaan.

Compatibiliteitsproblemen

Na het klikken op Doorgaan, kunt u het volgende bericht ontvangen: "Dit installatieprogramma is bedoeld voor gebruik met macOS-versies: 10.12 - 11.0!"

Klik na ontvangst van het volgende bericht op Continue om de installatie te hervatten. ESET Endpoint producten voor Mac zijn compatibel met macOS Big Sur 11.0 en later. Dit probleem wordt veroorzaakt door de versieverandering van macOS-versies.

Figuur 1-7
  1. Selecteer uw voorkeur voor ESET LiveGrid en klik op Doorgaan.

Figuur 1-8
  1. Selecteer uw Potentially Unwanted Applications voorkeur en klik Continue.

Figuur 1-9
  1. Klik op Installeren.

Figuur 1-10
  1. Als daarom wordt gevraagd, voert u uw beheerdersnaam en wachtwoord in en klikt u op Installeer software.

1. De installatie kan enkele minuten duren. Wanneer het scherm Installatie geslaagd verschijnt, klikt u op Sluiten.

Melding systeemuitbreiding geblokkeerd

Na de installatie kunnen Systeemuitbreiding geblokkeerd meldingsvensters het Installatie was succesvol venster overlappen. Verplaats de vensters naar de zijkant, sluit het installatieprogramma en ga verder.

Figuur 1-11
  1. Na de installatie ontvangt u de systeemmelding Systeemuitbreiding geblokkeerd. Sta systeemextensies toe voor uw ESET-product voor Mac.

1. Na het toestaan van systeemuitbreidingen moet u uw ESET-product toestaan proxy-configuraties toe te voegen om de bescherming tegen webtoegang te laten werken. Klik op Toelaten. Deze optie is vereist door Apple om uw bescherming te verhogen.

Figuur 1-12
  1. Na het toestaan van systeemuitbreidingen ontvangt u de melding Uw computer is niet beschermd van uw ESET-product. U moet uw ESET-product toegang geven tot user protected data om volledige bescherming te krijgen.

Volledige schijftoegang toestaan
    1. Klik op Systeemvoorkeuren openen.

Figuur 2-1
    1. Selecteer de optie Volledige schijftoegang.

Figuur 2-2
    1. Klik op het pictogram Lock zodat u wijzigingen kunt aanbrengen.

Figuur 2-3
    1. Vink het selectievakje naast ESET Cyber Security Pro en ESET Real-time System Protection

aan.
    Figuur 2-4
    1. Klik op Start opnieuw in de melding van het ESET-product om het ESET-product opnieuw te starten of uw computer opnieuw op te starten.

Figuur 2-5

1. Nadat de installatie en systeemconfiguratie is voltooid, wordt het activeringsvenster automatisch geopend. Als u macOS Big Sur (11) gebruikt, wordt u geïnformeerd over niet-ondersteunde functionaliteit. Sommige functionaliteiten in ESET producten voor macOS 11 Big Sur zullen in toekomstige versies worden toegevoegd. Klik voor meer informatie op Learn more of bezoek onze macOS Big Sur support artikel. Klik op Sluiten om verder te gaan.

Figuur 1-13
  1. In het veld Licentiecode typt of kopieert/plakt u uw licentiecode en klikt u op Activeren. Zorg ervoor dat u de licentiesleutel precies zo typt of kopieert/plakt als hij wordt weergegeven, inclusief de koppeltekens. Als u kopieert/plakt, zorg er dan voor dat u niet per ongeluk extra ruimte rond de tekst selecteert. Als u een CD heeft, typ dan uw Activation Key (gedrukt op het label) in het lege veld. Zorg ervoor dat u koppeltekens toevoegt. Als het activeringsvenster niet automatisch opent, klik dan in de menubalk op de knop  or  icoon in de menubalk. Selecteer Open ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro en klik Activeren.

Als u geen licentiesleutel hebt of geen e-mail met licentiegegevens hebt ontvangen na uw aankoop, kunt u uw licentiegegevens opvragen.

Figuur 1-14
  1. Als uw gegevens correct zijn ingevoerd, ziet u het scherm Activering geslaagd . Klik Done  om uw activering te voltooien. Uw product zal nu automatisch beginnen met het downloaden van de laatste module-update.

1. Cyber Security Pro-gebruikers: In het venster Nieuwe netwerkverbinding gedetecteerd schakelt u het selectievakje naast Netwerk onthouden in, selecteert u het gewenste Profiel  in het vervolgkeuzemenu en klikt u op OK.

Als u deze installatie uitvoert in een kantoor- of thuisomgeving op een beveiligd netwerk, klikt u op Home of Office. Selecteer alleen Public  als u met uw clientcomputer onderweg bent en ESET Cyber Security Pro een nieuw netwerk detecteert.

Figuur 1-15

Installeer versie 6.8 van ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro

macOS 10.11 en eerdere gebruikers moeten versie 6.8 gebruiken. Bezoek onze End of Life beleidspagina om product ondersteuningsniveaus te bekijken

Dubbelklik op het juiste installatiebestand om het juiste installatiebestand te downloaden: