[KB2850] Troubleshooting voor "Virus definitie database update gefaald" bericht

Probleem

• U ontvangt de foutmelding "error 0073"
  • U ontvangt de foutmelding "de update van de database met viruskenmerken is geëindigd met een fout"

Oplossing

Bent u een Mac gebruiker?

Bent u een Android gebruiker?

Bent u een zakelijke gebruiker?

Kijk na elke stap of u kunt updaten

Klik op Bijwerken  Update database met viruskenmerken. Als de update faalt, ga dan verder naar de volgende stap totdat u kunt updaten.

1. Wees er zeker van dat u de nieuwste versie van uw ESET product geinstalleerd heeft: Hoe upgrade ik naar de nieuwste versie van mijn ESET product?

2. Voer uw ESET gerelateerde licentiegegevens opnieuw in: Hoe voer ik mijn licentiesleutel in?

3. Controleer dat de licentie niet verlopen is.

4. Schoon de update cache op.

5. Verwijder elk ander geïnstalleerd antivirus programma: Meest voorkomende antivirus software removal tools

6. Sluit ESET uit van detectie op uw derde partij firewall  (zoals Norton Persoonlijke firewall, ZoneAlarm, of een andere). Als u de ESET Persoonlijke firewall gebruikt en geen andere firewall software heeft geïnstalleerd kunt u deze stap overslaan.

7. Configureer uw update instellingen juist:
    1. Open het beginscherm van ESET en druk op F5 om de geavanceerde instellingen te openen.

2. Klap Bijwerken uit en klik dan op HTTP Proxy, klap dan de uitschuiflijst open en klik dan op "Geen proxyserver gebruiken" En klik dan op OK).
  1. Verwijder of herinstalleer uw ESET product.

2. Schoon een geïnfecteerde computer op: Ik denk dat mijn computer geïnfecteerd is - wat moet ik doen?