[KB2268] Hoe start ik Windows in veilige modus

Probleem

• U weet niet hoe u in veilige modus kunt komen.

Oplossing

Veilige modus is een optie die Windows beperkt naar zijn basis functies. Veilige modus start alleen met de drivers en services. Veilige modus met netwerkmogelijkheden start Windows met de drivers, services en netwerkmogelijkheden. Om Windows op te starten in veilige modus dient u de onderstaande stappen te volgen :

Start Windows 7/Vista/Xp in de veilige modus
  1. Meteen als de computer aangaat (meestal na dat de computer even piept) druk herhaaldelijk op de F8 toets op uw toetsenbord.
  2. Hierna zal u in een menu komen, zodra u in dit menu bent kunt u met de pijl toetsen de voor u juiste veilige modus kiezen.

Figuur 1.1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

* Indien het niet is gelukt ga terug naar stap 1 *

Start Windows 8 in veilige modus met netwerkopties
  1. Druk op de windows toets  + C, daarna klikt u op Instellingen.

Figuur 2.1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Druk op aan/uit, houdt shift ingedrukt op uw toetsenbord en klik op opnieuw opstarten.

Figuur 2.2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Probleem oplossen.

Figuur 2.3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Geavanceerde opties.

Figuur 2.4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op opstart instellingen.

Figuur 2.5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op opnieuw opstarten

Figuur 2.6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Druk op 5 op uw toetsenbord om Veilige modus met netwerk opties te starten, druk op 4 om de normale veilige modus te starten.

Figuur 2.7
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

* Indien het niet is gelukt ga terug naar stap 1 *

Start Windows 10 in veilige modus met netwerkopties
  1. Klik op Start  Aan/ Uit. Houd de shiftknop op uw toetsenbord ingedrukt en klik op Opnieuw opstarten.

Figuur 3.1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Problemen oplossen.

Figuur 3.2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Geavanceerde opties.

Figuur 3.3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op opstart instellingen.

Figuur 3.4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op opnieuw opstarten

Figuur 3.5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Nadat uw computer opnieuw is opgestart drukt u op 5 of F5 op uw toetsenbord om te kiezen voor Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.

Figuur 3.6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in Nederland?

Onze specialisten staan voor u klaar om te ondersteunen. Bel 0184-647730 voor direct telefonisch contact of stuur verzoek direct naar support@eset.nl.

Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in België?

Onze support medewerkers staan voor u klaar. Vul het online formulier in om met de ESET klantendienst in België in contact te treden en wij nemen binnen de 24 uren contact met u op (tijdens de bureeluren)!

Extra hulp