[KB2209] Conficker - Hoe kan ik mezelf beschermen?

Oplossing

U kunt de Win32/Conficker wijten aan de kwetsbaarheid van een Microsoft-besturingssysteem (Microsoft heeft een patch vrijgegeven voor dit beveiligingslek in oktober 2008). Om te voorkomen dat u geïnfecteerd word door een Microsoft beveiligingslek, dient u uw computer altijd up-to-date te houden met de nieuwste Microsoft Windows Updates. U vindt de nieuwste updates op http://update.microsoft.com/.

Het voorkomen van een infectie
Als u niet alle Windows-updates wilt downloaden en installeren, maar er wel voor wilt zorgen dat u beschermd bent tegen de bedreigingen van Win32/Conficker, dient u de onderstaande updates van Microsoft te downloaden en te installeren.

Microsoft Security Bulletin MS08-067 - Kritiek - Door een beveiligingslek in de Server-service kan externe code worden uitgevoerd

Microsoft Security Bulletin MS08-068 - Belangrijk - Door een beveiligingslek in SMB kan externe code worden uitgevoerd

Microsoft Security Bulletin MS09-001 - Kritiek - beveiligingslekken in SMB kan externe code worden uitgevoerd

OPMERKING:

In aanvulling op het downloaden en installeren van de laatste security patches, kunt u andere voorzorgsmaatregelen nemen om het risico op infecties te verminderen. Klik hier voor meer strategieën om het risico van een aanslag zo klein mogelijk te maken. Als u een netwerkbeheerder bent dient u hier te klikken.

Schoonmaak Stappen
Als u problemen bent tegengekomen van Win32/Conficker malware dient u de recente versie van een ESET beveiligingsproduct te downloaden en te installeren. Deze versie is in staat de infectie te verwijderen.

Belangrijk!

Om te voorkomen dat uw systeem opnieuw geïnfecteerd word, dient u de bovenstaande microsoft updates te downloaden en te installeren.

Als u niet beschikt over een ESET beveiligingsproduct , kunt u onze standalone cleaner downloaden en gebruiken. Deze is te downloaden vanaf: http://download.eset.com/special/ESETConfickerCleaner.exe

OPMERKING:

Als de ESET standalone cleaner niet volledig de Conficker dreiging heeft verwijdert, dient u het onderstaande Microsoft artikel door te nemen. Deze bevat tevens een handleiding en instructies voor het verwijderen van de Conficker.

http://support.microsoft.com/kb/962007

Voor maximale bescherming tegen toekomstige bedreigingen dient u ervoor te zorgen dat uw besturingssysteem volgens de Microsofts aanbevelingen up to date is en dat uw ESET product de beveiliging up-to-date houd.
Als u meer informatie wilt over het beschermen tegen de Conficker, verwijzen wij u naar onze Conficker (Update) Blog: http://www.eset.com/threat-center/blog/?p=865